Suroviny
- cibule (oloupaná a nakrájená na plátky) 1 ks
- mleté hovězí maso (libové) 250 g
- krájená rajčata (z plechovky) 250 g
- bílé fazole (nejvhodnější jsou italské cannellini, slité a propláchnuté) 400 g
- pesto (čerstvé) 4–6 lžiček
- olivový olej
- kadeřávek (nakrájený) 60 g
Postup přípravy
- Do hluboké pánve na smažení dejte lžičku olivového oleje, rozpalte ho a vložte cibuli. Smažte na mírném ohni asi 8 minut, aby změkla.
- Mleté maso dobře okořeňte a nadělejte z něho 12 koulí. Zvyšte teplotu v pánvi, vložte do ní masové koule a smažte asi 5 minut, dokud nezhnědnou a neudělá se na povrchu krusta.
- Pokud bude v pánvi příliš tuku, vyndejte koule i cibuli ven a osušte je na papírové kuchyňské utěrce. Pánev vytřete dosucha.
- Do pánve dejte rajčata, přidejte jednu plechovku horké vody a uveďte do mírného varu. Vraťte fazole a masové koule zpět do pánve. Dobře okořeňte a nechte 10 minut pobublávat.
- Pokud máte chuť, dejte navrch polévky kapustu a nechte ji nezakrytou ještě 5 minut pobublávat, aby se kapusta spařila. Rozdělte naběračkou masové koule s polévkou do misek a do každé před podáváním přidejte lžičku pesta.