Postup přípravy
- olej 5 lžic
Head
- olivový olej 5 lžic
Postup přípravy
- těsto 1 kus
- vejce 1 kus
- špenát 1 balení
- vepřová panenka 5 kusů
Postup přípravy
Na marinádu potřebujeme 5 lžic olivového oleje, 1 citron na šťávu, 3 bobkové listy, 1 lžička soli a pepře.
Směs na obalení uděláme ze 100 g jemně krájené anglické slaniny, 100 g másla, 150 g čerstvých hub, 1 drobně nakrájená cibule, 10 snítek nasekané petrželové nati, 1 lžička tymiánu, 1 lžička soli a pepře, 1 lístkové těsto, 1 vejce, 1 balení čerstvého listového špenátu, 5 špalíčků vepřové panenky
Špalíčky vepřové panenky několik hodin marinujeme. Přísady na obalení restujeme do jemné mazanice, kterou rozmixujeme a poté natřeme na maso. Takto připravené panenky balíme do proužků listového těsta, které vineme jako kremrole. Potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě 20 minut při teplotě 170 °C. Před servírováním porce příčně rozřízneme a doplníme ochuceným listovým špenátem.