Na zdobení
- zdobení 1 dávka
Na náplň
- rum 20 ml
Na krém
- máslo 200 g
Na korpus
- jablko 5 kusů
- jedlá soda 0.5 lžiček
- dětská krupička 100 g
Na krém
- cukr 0.5 kusů
Postup přípravy
1
Z vajec oddělíme žloutky od bílků, jablka oloupeme a nastrouháme najemno (šťávu nesléváme), žloutky rozmícháme s cukrem do hladka a přidáme nastrouhaná jablka, sodu, kakao a dětskou krupici a pořádně to spolu smícháme
Z bílků ušleháme tuhý sníh a jemně ho zapracujeme do směsi
Pekáč nebo dortovou formu si vyložíme pečícím papírem a směs nalijeme a uhladíme, aby měla stejnou tloušťku
Troubu předehřejeme na 175 °C a pečeme zhruba 35 minut
Když je korpus upečený, necháme ho vychladnout a pak ho rozkrojíme na dvě stejné půlky
Na jednu naneseme marmeládu smíchanou s rumem a přikryjeme druhou půlkou
2
Máslo na krém nastrouháme na vločky a rozmícháme do hladka s moučkovým a vanilkovým cukrem - dáme stranou
Do studeného mléka zamícháme dvě polévkové lžíce hrubé mouky, na sporáku přivedeme k varu za stálého míchání a povaříme dvě minuty
Vzejde nám z toho tuhá kaše, ale to je v pořádku
Necháme ji vystydnout a pak po lžících zamícháváme do kaše připravenou máslovou hmotu
Obě součásti musí mít stejnou teplotu, jinak by se nám krém srazil
Když je krém hotový, potřeme jím hotový korpus svrchu i po straně a dozdobíme oříšky a čokoládou
Dáme alespoň na dvě hodinky do lednice, aby nám krém dostatečně ztuhnul