Suroviny
- toustový chléb 4 plátky
- máslo (rozpuštěné) 2 lžíce
- měkký tvaroh 250 g
- vejce 2 ks
- cukr krupice 100 g
- vinný ocet 1/2 lžičky
- kukuřičný škrob 1/2 lžičky
- maliny 250 g
- likér (malinový) 2 lžíce
Postup přípravy
- Zapékací misky vymažte rozpuštěným máslem a vyložte toastovým chlebem.
- Tvaroh prošlehejte s vaječnými žloutky a 40 g cukru. Hladkou tvarohovou směs naplňte do zapékacích misek a dejte do trouby, předehřáté na 180 °C, na 15 minut péct.
- Bílky vložte do suché čisté nádoby, vyšlehejte do polotuha a postupně zašlehávejte zbytek cukru. Když je sníh pevný a lesklý, zapracujte ocet a škrob.
- Maliny promíchejte s likérem a přidejte na zapečený tvaroh. Pomocí kleští na zmrzlinu ozdobte sněhem. Pusinky krátce zapečte, dokud lehce nezezlátnou.