V předvánoční žni nových knih se urodila spousta krásných kuchařek. Vybrali jsme pro vás tři, o které si můžete zasoutěžit, a doplnit tak vaši sbírku. Stačí si jen vybrat, po které toužíte nejvíce, a zkusit štěstí!
V novoroční soutěži můžete vyhrát krásnou kuchařku dle vlastního výběru!
A o které tituly můžete tentokrát soutěžit?
Polévková mánie
Kathryn Bruton
Už naše babičky říkávaly, že polévka je grunt. A nejlepší ze všeho je domácí. Jenže co s tím, když nemáme čas? A po pravdě řečeno, klasické polévky – bramboračka, hrachovka, gulášovka – už nás tak trochu nudí. Chtělo by to něco nového, originálního, dobrého a přitom zdravého. A právě tohle vás v této knize čeká.
Spousta receptů, málo kalorií. Exotické chutě z celého světa. Místo smetany a másla jsou tu výživné oleje z ořechů či semínek, aniž by to ve výsledku nějak ubralo na lahodnosti.
Opravdové jídlo
Real Food Projects: 30 dovedností, 46 receptů, pěkně od nuly
Kate Walsh
Opravdové jídlo je příručka, která vás seznámí s třiceti základními kuchařskými dovednostmi a umožní vám získat opět vztah k tomu, co jíte. I když jste naprostý kuchařský analfabet, velmi brzy si můžete stloukat vlastní máslo a mazat si ho na domácí nehnětený chléb, grilovat klobásky vlastní výroby a používat to nejčerstvější sezonní ovoce k výrobě vlastní šťávy. Pokyny doprovázené fotografiemi vás povedou krok za krokem od začátku až do konce.
Umění dobrého jídla
Jasmine a Melissa Hemsleyovy
Zdraví začíná zevnitř – přispěje k tomu i to, když jíte skutečné, průmyslově nezpracované a výživné jídlo, které vám umožní vést zdravější a aktivnější život. Z knihy sester Hemsleyových pochopíte, co je pro vaše tělo dobré. A můžete pak jednoduše změnit své návyky a vybrat si jídlo, které je lahodné a zároveň vám svědčí. Autorky na základě vlastních zkušeností a deseti let studia sepsaly základní pravidla, v nichž kombinují odvěké principy stravování s moderním dietetickým výzkumem. Ze svého bohatého repertoáru vyzkoušených receptů pak vybraly jednoduché předpisy pro domácí vaření od snídaní, polévek přes maso a ryby, přílohy, zeleninová jídla, saláty, dipy a zálivky až po pečené či nepečené dezerty a nápoje.
Knihy do soutěže věnovala nakladatelství Metafora, Omega, Slovart.
Stačí označit jako správnou odpověď tu knihu, kterou byste si přáli vyhrát přímo ZDE pomocí webového formuláře.
Soutěž byla ukončena.
Knihy získávají:
Klára Maťasová, Uherské Hradiště
Eva Hornychová, Lhota pod Libčany
Zuzana Novotná, Náchod