Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky
Tereza Pánková

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Tipů není nikdy dost. Máme pro vás dalších pět novinek a zajímavostí!

Novinky na trhu

Novinky na trhu Zdroj: Archiv firem

  • Zavřít
Novinky na trhu

Novinky na trhu Zdroj: Archiv firem

Tentokrát si můžete vybrat ze zimních drinků na energii a polévek na zahřátí. Nechybí ani knihy, které se jistě budou v předvánočním čase hodit jako vánoční tip. A jako poslední máme tip na poslední prosincový den!

Seznam.cz banner

UGO a "exotická zima"

Značka UGO je známá tím že 4x ročně mění část menu podle toho, co danou sezonu zrovna dozrává. Jak si ale poradit v zimě, která je na plodiny poněkud chudá? UGO si umí poradit, zimní Freshbary a Salaterie se rozvoní kořením a rozzáří barvami exotického ovoce. Zimní sezona v UGO startuje 13. prosince 2016 a končí až 13. března. Těšit se můžete na jemné avokádo, sladkokyselé granátové jablko, slaďoučké mango či naopak ostře kyselé passion fruit a samozřejmě taky na typicky zimní mandarinky. V zimních drincích můžete rozpoznat superpotravinu chia semínka, jemně pikantní zázvor s chilli, voňavou skořici nebo protizánětlivou dvojku med a kardamom. Jednou ze zimních kombinací je například tato: Chia semínka, pomeranč, jablko, banán, řepa

Nestíháte oběd? Zkuste zdravou a vydatnou polévku

Jsou z čerstvé zeleniny, bez lepku či glutamátu a chutnají skvěle. Polévky jsou ideální jako teplý základ každého jídla, zahřejí a navnadí na další chod. Jejich krémové verze však mohou posloužit i jako lehký a zdravý oběd či večeře. Skvěle zasytí, potěší chuťové pohárky a prospějí vašemu zdraví. V Crosscafe si nyní můžete vybrat z pěti druhů – najdete zde karotkový krém se zázvorem, tomatovou s parmazánem, čočkovou s kokosovým mlékem, dýňový krém nebo bramboračku s houbami.

Krémová bramboračka s houbami

Řekne-li se bramboračka, téměř každému se vybaví vydatná polévka od babičky. V Crosscafe ji můžete vychutnat v krémové variantě s houbami, které jí dávají ten správný šmrnc. Tuto klasiku můžete ochutnat každou středu. Cena od 44 korun.

Restaurace jako zrcadlo společnosti

Nastaví vám ho kniha Christopha Ribbata.

Spisovatel Christoph Ribbat se v knize V restauraci aneb Příběhy z břicha moderny zaobírá fenoménem restaurace od jejího vzniku po současnost a ze střípků vzpomínek, kuriozit a sociologických studií skládá její obraz a jakou úlohu v dnešní společnosti hraje.

Vtipným způsobem popisuje hosty, personál i kuchaře, věnuje se proslulým podnikům, šéfkuchařům i jídlům a přináší poutavý příběh staleté historie restauračního byznysu.

V restauraci aneb Příběhy z břicha moderny, Prostor, 284 stran, 297 Kč

Julia Child vzpomíná

Paměti nejslavnější americké kuchařky přečtete jedním dechem.

Ikona americké kuchyně naučila vařit miliony hospodyněk, protože se sama s vařením dlouho potýkala. Naučila se to až ve Francii, kam se odstěhovala s manželem v roce 1948. Francouzsky sice nemluvila, ale francouzské kuchyni zcela propadla a rozhodla se ji naučit.

Přihlásila se do vyhlášených kulinářských kurzů Cordon Bleu a nakonec napsala přelomovou kuchařku Umění francouzské kuchyně. V knize je stejně vtipná jako v hollywoodském filmu, a tak ji přelousknete během vánočních svátků.

Můj život ve Francii, Jota, 400 stran, 378 Kč

Pečení chleba v peci

Poslední prosincovou sobotu ochutnáte housky a chleba ze staré obecní pece.

Pekař Augustin Sobotovič peče v poslední zachované obecní peci v šumavské Lenoře poslední sobotu v měsíci výborné housky a chléb. Večer pec připraví, zadělá kvásek, v pět ráno ji roztopí, zadělá těsto, v osm už plete housky a v devět sází chleba z ošatek do pece. Co upeče, to rozdá, přispět můžete do kasičky, peníze dává na charitativní účely. Přijďte brzo ráno a pokud si přinesete svůj chléb, Augustin vám ho také upeče.

Prosincové pečení, 31. prosince, 9–13 hodin, Lenora

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Sdílejte článek
Štítky novinky houby zima restaurace produkty polévka nápoj chléb tipy bramboračka houska pec francouzská kuchyně na trhu

Návrhy pro vás

Vánoční kokosové sušenky – ideální cukroví pro blížící se svátky Sladké

Vánoční kokosové sušenky – ideální cukroví pro blížící se svátky

Pečená kuřecí stehna s kedlubnovým zelím – česká klasika s lehce netradiční přílohou Maso

Pečená kuřecí stehna s kedlubnovým zelím – česká klasika s lehce netradiční přílohou

Poctivá bažantí polévka – vývar s žampiony a čerstvými bylinkami Polévky

Poctivá bažantí polévka – vývar s žampiony a čerstvými bylinkami

Fazolové kuličky s mrkvovou kaší a kapustovým pestem – zdravé a chutné vegetariánské jídlo Vegetariánské

Fazolové kuličky s mrkvovou kaší a kapustovým pestem – zdravé a chutné vegetariánské jídlo

Husí stehna na pomerančích – sváteční pečínka s jemně sladkokyselou omáčkou Maso

Husí stehna na pomerančích – sváteční pečínka s jemně sladkokyselou omáčkou

Mandlový koláč – jednoduchý nadýchaný dezert s jemným žloutkovým krémem Sladké

Mandlový koláč – jednoduchý nadýchaný dezert s jemným žloutkovým krémem

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky Sladké

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky

Kuřecí stehenní řízky s hořčicí a mrkví z jednoho hrnce – snadný a chutný oběd skoro bez práce Maso

Kuřecí stehenní řízky s hořčicí a mrkví z jednoho hrnce – snadný a chutný oběd skoro bez práce


Přečtěte si také

Soutěžící
Denis Belej se přihlásil po sázce s kamarády

Denis Belej se přihlásil po sázce s kamarády

Novinky
Tipy na vánoční dárky vol. 1: ochucený med, vína, kniha z michelinské restaurace nebo voňavá káva

Tipy na vánoční dárky vol. 1: ochucený med, vína, kniha z michelinské restaurace nebo voňavá káva

Prostřeno!
Připravujeme Prostřeno! z Pardubického kraje. Soutěžící musí servírovat brambory

Připravujeme Prostřeno! z Pardubického kraje. Soutěžící musí servírovat brambory

Sladké
Vánoční kokosové sušenky – ideální cukroví pro blížící se svátky

Vánoční kokosové sušenky – ideální cukroví pro blížící se svátky

Prostřeno!
Prostřeno: Svíčková na smetaně s kynutým knedlíkem a brusinkami

Prostřeno: Svíčková na smetaně s kynutým knedlíkem a brusinkami

Prostřeno!
Prostřeno: Domácí vajíčková pomazánka na opečeném toustu s pažitkou

Prostřeno: Domácí vajíčková pomazánka na opečeném toustu s pažitkou

Prostřeno!
Prostřeno: Karamelové překvapení Martina Jurise

Prostřeno: Karamelové překvapení Martina Jurise

Prostřeno!
Prostřeno: Brokolicový krém s domácími krutony z rohlíku

Prostřeno: Brokolicový krém s domácími krutony z rohlíku

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku Vegetariánské

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha

Sladké
Vánoční kokosové sušenky – ideální cukroví pro blížící se svátky

Vánoční kokosové sušenky – ideální cukroví pro blížící se svátky

Mandlový koláč – jednoduchý nadýchaný dezert s jemným žloutkovým krémem Sladké

Mandlový koláč – jednoduchý nadýchaný dezert s jemným žloutkovým krémem

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky Sladké

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky

Maso
Pečená kuřecí stehna s kedlubnovým zelím – česká klasika s lehce netradiční přílohou

Pečená kuřecí stehna s kedlubnovým zelím – česká klasika s lehce netradiční přílohou

Husí stehna na pomerančích – sváteční pečínka s jemně sladkokyselou omáčkou Maso

Husí stehna na pomerančích – sváteční pečínka s jemně sladkokyselou omáčkou

Kuřecí stehenní řízky s hořčicí a mrkví z jednoho hrnce – snadný a chutný oběd skoro bez práce Maso

Kuřecí stehenní řízky s hořčicí a mrkví z jednoho hrnce – snadný a chutný oběd skoro bez práce

Maso
Pečená kuřecí stehna s kedlubnovým zelím – česká klasika s lehce netradiční přílohou

Pečená kuřecí stehna s kedlubnovým zelím – česká klasika s lehce netradiční přílohou

Kuřecí stehenní řízky s hořčicí a mrkví z jednoho hrnce – snadný a chutný oběd skoro bez práce Maso

Kuřecí stehenní řízky s hořčicí a mrkví z jednoho hrnce – snadný a chutný oběd skoro bez práce

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Poctivá bažantí polévka – vývar s žampiony a čerstvými bylinkami

Poctivá bažantí polévka – vývar s žampiony a čerstvými bylinkami

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi Polévky

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně Polévky

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

Předkrmy a chuťovky
Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace

Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace

Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem Předkrmy a chuťovky

Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem

Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc Předkrmy a chuťovky

Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc

Vegetariánské
Fazolové kuličky s mrkvovou kaší a kapustovým pestem – zdravé a chutné vegetariánské jídlo

Fazolové kuličky s mrkvovou kaší a kapustovým pestem – zdravé a chutné vegetariánské jídlo

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku Vegetariánské

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi Polévky

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Sladké
Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Kuřecí plátky s pečeným kaki – nevšední spojení masa a sladkého ovoce Maso

Kuřecí plátky s pečeným kaki – nevšední spojení masa a sladkého ovoce

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Přílohy
Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera Omáčky

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Babiše nadzvedla údajná 100miliardová díra v rozpočtu. Vláda připouští jen drobné odchylky Razie v sídle Ředitelství silnic a dálnic: Detektivové prohledávají kanceláře, podrobnosti tají „Nestydatá propaganda“: BBC zmanipulovala Trumpovu řeč. Šéfové rezignovali, hrozí obří žaloba

prima-zeny

Lukáš Vaculík jako lékař podezřelý ze sériových vražd. prima+ uvádí kriminálku Noční operatér Noční operatér: kompletní přehled postav a herců z nové minisérie s Lukášem Vaculíkem Hra na život a na smrt ve Zrádcích. Anička a Ondřej bojují o místo v detektivní hře

prima-zoom

Proč nejezdíme na zebrách? V jedné z největších bitev ve střední Evropě se křižáci bránili stovkou děl. Litevcům se povedla velká lest Ženě devět hodin nebilo srdce a nakonec přežila. Doslova mrazivá historka začíná v ledové vodě

prima-fresh

Tipy na vánoční dárky vol. 1: ochucený med, vína, kniha z michelinské restaurace nebo voňavá káva Vánoční kokosové sušenky – ideální cukroví pro blížící se svátky Pečená kuřecí stehna s kedlubnovým zelím – česká klasika s lehce netradiční přílohou

prima-cool

Nový Predátor trhá rekordy Postrach všech zaměstnavatelů slaví velké výročí. Na legendární hře byli závislí i Bill Gates a J. K. Rowling Nejlepší film roku na Netflixu má 97 % pozitivních recenzí. Jde o skutečné mistrovské dílo

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Jaký si vybrat vánoční stromeček a proč? Tipy, jak se o něj starat Martin na bílém koni nepřijede. Co to říká o počasí v zimě? Vánoční stromek plný peněz: Prohlédněte si své ozdoby. Za některé můžete dostat majlant

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.