Být matkou není legrace, někdy je to doslova komedie, občas zábavná kuchařská show

Své by o tom mohla vyprávět herečka, stand-up komička a matka na plný úvazek Lujza Schrameková Garajová, která se stala tváří nové talkshow spojené s vařením a o vaření „Společně s chutí“.

Na pomoc si pozvala Marka Pavalu, potetovaného šéfkuchaře, vystudovaného fotografa, který vyměnil foťák za vařečku a do klasických receptů svým kreativním okem vnáší nové postupy a ingredience.

Vařit každý den nemusí být katastrofa

„Chceme matkám a ženám v domácnostech v Čechách a na Slovensku ukázat, že vařit každý den nemusí být katastrofa. Právě naopak. Spojením nespojitelného a novým pohledem na recepty se kuchyň v každé domácnosti může změnit na dětské hřiště pro dospělé,“ říkají hlavní moderátoři pořadu – Lujza a Marek.

Nová talkshow tak spojuje lokální produkty obou zemí, dva různé pohledy na vaření a dvě osobnosti kdysi společné země. Různost chutí, názorů ani jazyka ale nepopře to, že ať jste Čech nebo Slovák, stále jsme ze stejného těsta.

Tentokrát si na mušku vzali ružičkový kel, neboli česky „kapustičky“. Dětmi nenáviděnou a rodiči podceňovanou zeleninu. Jestli máte i vy problém přesvědčit děti, že jíst zeleninu je cool, podívejte se na video se svěžím a rychlým receptem.

V další epizodě talkshow se můžete těšit na zajímavého hosta – slovenského influencera Expl0iteda, který miluje wafle natolik, že je přivezl nestandardním způsobem na Slovensko. Ve „Společně s chutí“ okoření nejen recept, ale i atmosféru.

Připravte si kapustičky!

Jestli si chcete i vy připravit kapustičky na nový způsob, budete potřebovat:

  • olivový olej
  • 500 g růžičkové kapusty
  • 1 granátové jablko
  • 50 g pistácií (loupané)
  • Aceto Balsamico di Modena
  • hladkolistá petržel
  • citron
  • med
  • hrubozrnná hořčice
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Kapustičky rozpůlte a opečte do zlatova na středně silném ohni 10-15 minut. Po 8 minutách k nim přidejte lehce pokrájené pistácie, opečte, zastříkněte balsamicem, přihoďte nasekanou petrželku a odstavte. Osolte a opepřete.
  2. Z medu, oleje, citronu a hořčice připravte lehkou zálivku, promíchejte ji s kapustičkami, přidejte rozebrané granátové jablko a můžete servírovat.

Dobrou chuť!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty