Hrušky jsou nejen chutné, ale také velmi výživné ovoce, které nabízí široké možnosti využití v kuchyni. Obsahují vitamíny C a K, vlákninu a antioxidanty, které mohou podpořit zdraví srdce a trávení. Pojďme se podívat na několik jednoduchých receptů, které můžete vyzkoušet.
Sladké hruškové recepty, které vám vykouzlí úsměv na tváři
Hrušky mají nízký obsah kalorií a vysoký obsah vlákniny, což je činí dobrou volbou pro zdravou svačinu. Mohou pomáhat také udržovat zdravou hladinu cukru v krvi a přispívat k hydrataci díky svému vysokému obsahu vody. Jejich přírodní sladkost z nich dělá skvělou alternativu k rafinovaným cukrům. Mezi naše první tipy na recepty samozřejmě patří koláče!
Nebo si pusťte videorecept od Karolíny:
Už jste vyzkoušeli hrušková povidla? Zajímavá alternativa k těm klasickým ze švestek. S naším receptem je zvládnete levou zadní.
Máme tu ale i další dobroty do skleničky, jako například marmelády, džemy, čatní a nebo lahodné smoothie. To vše si můžete z hrušek snadno připravit, tak variabilní jsou.
Dalším skvělým tipem na recept je crumble! Snadno totiž obměníte ovoce, které do něj dáváte, takže i takové hrušky v něm najdou své uplatnění. A příprava je více než jednoduchá.
Do našeho hruškového hledáčku se dostaly i další recepty, protože s hruškami můžete opravdu kouzlit. Třeba sladké knedlíčky, buchtičky i bábovka, to jsou recepty, ve kterých hrušky můžete otestovat a pohrát si s kombinacemi chutí. Pokud jim dopřejete větší péči, můžete je využít i jako ozdobu dortů nebo sladkých chlebíčků. Krása na pohled a chuťový zážitek v jednom!
Zdroj: autorský text
redaktorka FTV Prima