archiv Korunní cukr

Hruškovo-maková marmeláda

Moje hodnocení
5x

Hrušky jsou při přípravě džemů trošku opomíjené, a přitom mají velký potenciál! Zkuste trochu netradiční kombinaci s mákem, výsledná zavařenina je skvělá nejen na tousty a palačinky, ale hodí se i k aromatickým sýrům.

1 porce
30 minut

Suroviny

  • zralé hrušky 1 kg
  • želírovací cukr Korunní 2:1 500 g
  • šťáva z citronu
  • mletý mák 2 lžíce
  • voda 125 ml

Postup přípravy

  1. Omyté hrušky oloupejte, nakrájejte na kostičky a vařte, dokud nezměknou.
  2. Hrušky rozmixujte, přimíchejte cukr s citronovou šťávou a vařte další 4 minuty.
  3. Vmíchejte mák a hotovou marmeládou naplňte připravené sklenice a ihned uzavřete.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Korunní cukr


Přečtěte si také

Recepty