Najděte si recept
Na co máte chuť?

Hruškovo-maková marmeláda
Hrušky jsou při přípravě džemů trošku opomíjené, a přitom mají velký potenciál! Zkuste trochu netradiční kombinaci s mákem, výsledná zavařenina je skvělá nejen na tousty a palačinky, ale hodí se i k aromatickým sýrům.
do 30 minut
Suroviny
- zralé hrušky 1 kg
- želírovací cukr Korunní 2:1 500 g
- šťáva z citronu
- mletý mák 2 lžíce
- voda 125 ml
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Omyté hrušky oloupejte, nakrájejte na kostičky a vařte, dokud nezměknou.
- Hrušky rozmixujte, přimíchejte cukr s citronovou šťávou a vařte další 4 minuty.
- Vmíchejte mák a hotovou marmeládou naplňte připravené sklenice a ihned uzavřete.