Hruškovo-maková marmeláda
Zdroj: Shutterstock / Korunní cukr
Hruškovo-maková marmeláda
Zdroj:
Shutterstock / Korunní cukr
Hrušky jsou při přípravě džemů trošku opomíjené, a přitom mají velký potenciál! Zkuste trochu netradiční kombinaci s mákem, výsledná zavařenina je skvělá nejen na tousty a palačinky, ale hodí se i k aromatickým sýrům.
Postup přípravy
-
Omyté hrušky oloupejte, nakrájejte na kostičky a vařte, dokud nezměknou.
-
Hrušky rozmixujte, přimíchejte cukr s citronovou šťávou a vařte další 4 minuty.
-
Vmíchejte mák a hotovou marmeládou naplňte připravené sklenice a ihned uzavřete.
Hruškovo-maková marmeláda 2
Zdroj: Shutterstock / Korunní cukr
Hruškovo-maková marmeláda 2
Zdroj:
Shutterstock / Korunní cukr