Suroviny
- hruška (zralé ) 2 kg
 - želírovací cukr 500 g
 - cukr krupice 100 g
 - voda 100 ml
 - med 3 lžíce
 - hřebíček 4 ks
 - badyán 2 hvězdičky
 - celá skořice 1 svitek
 - citronová kůra (větší kousky) ze 2 citrónů
 
    
    
Postup přípravy
- Hrušky oloupejte a zbavte je jádřinců. Půlku hrušek nastrouhejte nahrubo a druhou polovinu nakrájejte na menší kostky.
 - Nastrouhané hrušky dejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte med, cukr, kousky citronové kůry a všechno koření. Hrušky rozvařte na kaši cca za 15 minut. Poté ze směsi vyndejte všechno koření a citronovou kůru.
 - Rozkrájené hrušky vložte do hrnce, přidejte želírovací cukr a zvolna zahřívejte. Hrušky vařte cca 15 minut. Poté přidejte hruškovou kaši a vařte ještě 5 minut.
 - Ještě teplou směs přendejte do sterilizovaných sklenic. Důkladně zavřete a nechte úplně vychladnout víčkem dolů.
 
Vyzkoušejte také hrušková povidla bez míchání podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Pečená hrušková povidla bez míchání