Najděte si recept
Na co máte chuť?

Čokoládová bábovka z brambor s kompotovanými hruškami
Receptů na bábovku není nikdy dost. Tahle je trochu nevšední, do těsta se přidávají nastrouhané syrové brambory, které mají neutrální chuť a těstu dodají vláčnost. O šťavnatost se postarají kompotované hrušky, které navíc perfektně chuťově ladí s čokoládou.
do 1 hodiny
16 porcí
Suroviny (16 porcí)
- máslo 120 g
- cukr krupice Korunní 110 g
- vejce 2 ks
- středně velké brambory 2 ks
- polohrubá mouka 250 g
- kypřicí prášek 1 sáček
- rozehřátá čokoláda na vaření 150 g
- kompotované hrušky 2 ks
- nasekaná čokoláda 50 g
- čokoládová poleva nebo cukr moučka na ozdobu
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Máslo s cukrem utřete do pěny. Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a najemno nastrouhejte.
- Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přimíchejte ke směsi. Přidejte nastrouhané brambory, vychladlou čokoládu, nakonec nakrájené hrušky a čokoládu na kousky. Zlehka promíchejte.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte máslem a vysypte moukou. Těsto vlijte do formy a pečte zhruba 40 minut.
- Po upečení nechte vychladnout, polijte polevou či pocukrujte.