archiv Korunní cukr

Čokoládová bábovka z brambor s kompotovanými hruškami

Moje hodnocení
2x

Receptů na bábovku není nikdy dost. Tahle je trochu nevšední, do těsta se přidávají nastrouhané syrové brambory, které mají neutrální chuť a těstu dodají vláčnost. O šťavnatost se postarají kompotované hrušky, které navíc perfektně chuťově ladí s čokoládou.

16 porcí
60 minut

Suroviny

  • máslo 120 g
  • cukr krupice Korunní 110 g
  • vejce 2 ks
  • středně velké brambory 2 ks
  • polohrubá mouka 250 g
  • kypřicí prášek 1 sáček
  • rozehřátá čokoláda na vaření 150 g
  • kompotované hrušky 2 ks
  • nasekaná čokoláda 50 g
  • čokoládová poleva nebo cukr moučka na ozdobu

Postup přípravy

  1. Máslo s cukrem utřete do pěny. Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a najemno nastrouhejte.
  2. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přimíchejte ke směsi. Přidejte nastrouhané brambory, vychladlou čokoládu, nakonec nakrájené hrušky a čokoládu na kousky. Zlehka promíchejte.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte máslem a vysypte moukou. Těsto vlijte do formy a pečte zhruba 40 minut.
  4. Po upečení nechte vychladnout, polijte polevou či pocukrujte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Korunní cukr


Přečtěte si také

Recepty