Suroviny
- máslo 120 g
- cukr krupice (Korunní) 110 g
- vejce 2 ks
- brambory (středně velké) 2 ks
- polohrubá mouka 250 g
- čokoláda na vaření (rozehřátá ) 150 g
- hruškový kompot 2 ks
- čokoláda (nasekaná) 50 g
- čokoládová poleva (nebo cukr moučka na ozdobu)
Postup přípravy
- Máslo s cukrem utřete do pěny. Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a najemno nastrouhejte.
- Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přimíchejte ke směsi. Přidejte nastrouhané brambory, vychladlou čokoládu, nakonec nakrájené hrušky a čokoládu na kousky. Zlehka promíchejte.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte máslem a vysypte moukou. Těsto vlijte do formy a pečte zhruba 40 minut.
- Po upečení nechte vychladnout, polijte polevou či pocukrujte.
Čokoládová bábovka z brambor s kompotovanými hruškami 2 Zdroj: archiv Korunní cukr