Čokoládová bábovka z brambor s kompotovanými hruškami
Zdroj: archiv Korunní cukr
Čokoládová bábovka z brambor s kompotovanými hruškami
Zdroj:
archiv Korunní cukr
Receptů na bábovku není nikdy dost. Tahle je trochu nevšední, do těsta se přidávají nastrouhané syrové brambory, které mají neutrální chuť a těstu dodají vláčnost. O šťavnatost se postarají kompotované hrušky, které navíc perfektně chuťově ladí s čokoládou.
Postup přípravy
-
Máslo s cukrem utřete do pěny. Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a najemno nastrouhejte.
-
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přimíchejte ke směsi. Přidejte nastrouhané brambory, vychladlou čokoládu, nakonec nakrájené hrušky a čokoládu na kousky. Zlehka promíchejte.
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte máslem a vysypte moukou. Těsto vlijte do formy a pečte zhruba 40 minut.
-
Po upečení nechte vychladnout, polijte polevou či pocukrujte.
Čokoládová bábovka z brambor s kompotovanými hruškami 2
Zdroj: archiv Korunní cukr
Čokoládová bábovka z brambor s kompotovanými hruškami 2
Zdroj:
archiv Korunní cukr