reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Hruškový džem s badyánem
Autor: archiv Labeta Hruškový džem s badyánem

Hruškový džem s badyánem, hřebíčkem a skořicí

Hodnoceno: 5x
Nezapomínejte, že zavařovat nemusíte jen letní ovoce! Takové podzimní hrušky se perfektně hodí do hruškového džemu, kterému dodá nezaměnitelnou chuť a vůni badyán spolu s hřebíčkem a skořicí.
do 30 minut

reklama

Postup

  1. Omyté hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte nahrubo. 
  2. Nastrouhané hrušky dejte do hrnce, podlijte vodou, přidejte med, koření a cukr promíchaný s ovocným pektinem.
  3. Vše za stálého míchání rozvařte na hustou kaši (cca 10 minut). Z hotového džemu vyjměte koření a plňte do sklenic.
  4. Uzavřené sklenice obraťte dnem vzhůru a nechte zchladnout při pokojové teplotě.
Hruškový džem s badyánem
Autor: archiv Labeta Hruškový džem s badyánem

reklama