Hruškový džem s badyánem
Zdroj: archiv Labeta
Hruškový džem s badyánem
Zdroj:
archiv Labeta
Nezapomínejte, že zavařovat nemusíte jen letní ovoce! Takové podzimní hrušky se perfektně hodí do hruškového džemu, kterému dodá nezaměnitelnou chuť a vůni badyán spolu s hřebíčkem a skořicí.
Postup přípravy
-
Omyté hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte nahrubo.
-
Nastrouhané hrušky dejte do hrnce, podlijte vodou, přidejte med, koření a cukr promíchaný s ovocným pektinem.
-
Vše za stálého míchání rozvařte na hustou kaši (cca 10 minut). Z hotového džemu vyjměte koření a plňte do sklenic.
-
Uzavřené sklenice obraťte dnem vzhůru a nechte zchladnout při pokojové teplotě.
Hruškový džem s badyánem 1
Zdroj: archiv Labeta
Hruškový džem s badyánem 1
Zdroj:
archiv Labeta