redakce Prima FRESH

Hruškový džem s badyánem, hřebíčkem a skořicí

Moje hodnocení
11x

Nezapomínejte, že zavařovat nemusíte jen letní ovoce! Takové podzimní hrušky se perfektně hodí do hruškového džemu, kterému dodá nezaměnitelnou chuť a vůni badyán spolu s hřebíčkem a skořicí.

1 porce
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Omyté hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte nahrubo.
  2. Nastrouhané hrušky dejte do hrnce, podlijte vodou, přidejte med, koření a cukr promíchaný s ovocným pektinem.
  3. Vše za stálého míchání rozvařte na hustou kaši (cca 10 minut). Z hotového džemu vyjměte koření a plňte do sklenic.
  4. Uzavřené sklenice obraťte dnem vzhůru a nechte zchladnout při pokojové teplotě.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty