Hruškový džem s badyánem, hřebíčkem a skořicí

Moje hodnocení
6x

Nezapomínejte, že zavařovat nemusíte jen letní ovoce! Takové podzimní hrušky se perfektně hodí do hruškového džemu, kterému dodá nezaměnitelnou chuť a vůni badyán spolu s hřebíčkem a skořicí.

1 porce
30 minut
česká

Suroviny

  • zralé hrušky 2 kg
  • ovocný pektin (např. Labeta)
  • bílý jogurt (třtinový cukr) 100 g
  • voda 100 ml
  • med 3 lžíce
  • hřebíček 4 ks
  • badyán 2 ks
  • skořice 1 svitek
  • kůra z 1,5 citronu

Postup přípravy

  1. Omyté hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte nahrubo.
  2. Nastrouhané hrušky dejte do hrnce, podlijte vodou, přidejte med, koření a cukr promíchaný s ovocným pektinem.
  3. Vše za stálého míchání rozvařte na hustou kaši (cca 10 minut). Z hotového džemu vyjměte koření a plňte do sklenic.
  4. Uzavřené sklenice obraťte dnem vzhůru a nechte zchladnout při pokojové teplotě.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty