Prostřeno! bude opět velmi zajímavé. Svá menu představí zápasníci, MMA bojovníci, trenéři, zkrátka ti, kdo potřebují správně jíst a dodávat tělu jen to nejlepší. Jak budou vypadat jejich menu? Jak se podaří do menu zařadit úkol týdne, kterým je příprava veganské pomazánky?
Připravujeme Prostřeno! speciál MMA bojovníci
Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést deset tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!
Jako první se do kuchyně postaví Lukáš Olejník. Nyní se živí jako komentátor boxu bez rukavic a osobní trenér. Žije několik let s partnerkou Kristýnou – děti nemají a ani neplánují. Mají společně fenku šarpeje jménem FeeBee. Život se snaží si užívat, jak to jen jde a čas jim to dovolí. Tuto výzvu přijal, protože mu jeho holka nevěřila, že umí vařit. Pokud by vyhrál, tak by peníze věnoval svému klubu Renegade Prague Gym. Na jaká jídla se mohou hosté těšit? Na talíři se jim objeví:
1) hráškový krém s mátou a krevetou,
2) roláda z hovězího carpaccia, grilovaná cuketa, parmazán, rukola, hořčičné senape,
3) jehněčí kotletky marinované v pepři, chilli a medu, pečený brambor s rozmarýnem a česnekem,
4) tiramisu.
Úterní večer bude patřit Václavu Mikuláškovi. Vystudoval střední školu stravování v Ostravě-Hrabůvce. Pracoval jako kuchař v Anglii na výletních lodích. Má matku, sestru a neteř. Lukáš měl svůj první MMA zápas v roce 2014, od roku 2019 je zápasníkem OKTAGON MMA. Je jedním z nejznámějších zápasníku oktagonu – je vítězem bitvy o Ostravu, součásti hlavního zápasu Oktagonu 19 proti Karlosu Vémolovi. Do speciálu Prostřena ho přihlásil kamarád a on výzvu přijal. Jak jeho menu zaujme hosty? To se dozvíte z reakcí hostů už v úterý. A co se na talířích objeví?
1) Carpaccio s mořskou solí, parmazánem, kapary,
2) kulajda se zastřeným vejcem,
3) rib eye steak, smetanové brambory, pepřová omáčka,
4) vanilkový cheesecake s malinami.
Středeční hostitel student David Hošek bude vařit jídla, která má rád a vystihují ho. Má základní vzdělání. Pracoval občas jako ochranka, dělal sport a trénoval. Nyní je profesionálním sportovcem MMA a občasným trenérem. Žije s přítelkyní a mají dceru a psa. Výzva vařit v pořadu Prostřeno ho zaujala, proto ji přijal. Pokud by vyhrál, tak by peníze použil na přípravu a na zápasy. Co se bude podávat?
1) Krevety na špejli se salátkem,
2) avokádová pomazánka s cottage sýrem,
3) tagliatelle s kuřecím masem a smetanou,
4) čokoládový mousse.
Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Arleta Krausová. Pracuje jako trenérka. Věnuje se amatérskému boxu – třikrát byla mistryní České republiky. V profesionálnímu boxu se stala mistryní světa organizace WBU, v Body fitness dvakrát mistryní České republiky a vyhrála i čtvrté místo na mistrovství Evropy. Žije s přítelem. Nabídku vařit v Prostřeno! přijala, protože má ráda výzvy a ráda je přijímá. Pokud by vyhrála, částečně by se rozdělila. Během zábavy se bude bubnovat. Tato jídla si vybrala, protože jí všechny chody chutnají a tato skladba by mohla mít úspěch u jejích hostů. Co se bude servírovat za vychytané menu?
1) Batuta z hovězího s kapary a česnekovou majonézou, podávaná s focacciou,
2) hrášková polévka se ciderem a mátou,
3) steak z hovězí svíčkové s bylinkovým máslem, pomazánkové rizoto,
4) čokoládový dort s vanilkovým toppingem a pekany.
Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Matúš Juráček, juniorský mistr České republiky v K1. Byl vítězem memoriálu Julia Tormy (box), dvakrát mistrem České republiky v amatérském MMA, mistrem světa v amatérském MMA a nyní je profesionální MMA zápasník v organizaci Oktagon MMA. Má přítelkyni Lenku a společně si pořídili dítě-pejska „pana Oldřicha“. Výzvu přijal, protože to je pro něj dobrá zkušenost. Výhru by věnoval na výstavbu nové tělocvičny, kterou právě zařizují. Jak se mu zadaří realizovat plány? Koho jeho menu oslní? Podávat se budou:
1) krevety v avokádu,
2) pikantní překvapení,
3) hovězí steak s bramborem a zeleninou,
4) jablečný štrúdl – Matuškovo potěšení.
redaktorka FTV Prima