Novinky na trhu: tahináda, osvěžující zmrzliny, marmeláda nebo koření

Oblíbená várka kulinářských novinek je zase tu! Tentokrát jde o tipy, kterými snadno naplníte spíž nebo mrazničku. Zkrátka ideální výrobky do zásoby, obzvlášť pokud si je zamilujete po prvním nákupu. Pojďte se inspirovat!

Tahináda: Tak trochu jiné „oříškové“ máslo

I tak by se dala popsat Tahináda od moravské farmy Živina. Zamiluje si ji každý, kdo má rád zdravé mlsání. Jedná se o sezamovou pastu s lahodnou chutí a tím nejčistším složením. Skládá se jen z drcených sezamových semínek, datlového sirupu a vanilkového lusku. Neobsahuje palmový olej ani žádné přidané cukry. Díky tomu se nelepí na patro jako oříšková másla, ale doslova se rozplývá na jazyku. Původně byla vyrobena, aby uspokojila mlsné jazýčky dětí, velké oblibě se však těší napříč všemi generacemi. Vychutnat si ji můžete ve třech skvělých příchutí. Dáte přednost kakaové verzi, která připomíná krémovou čokoládu, sladkým datlím nebo novince se třtinovou melasou?

Zmrzliny Pegas a osvěžující mlsání

Vychutnejte si prémiovou zmrzlinu tradiční české značky Pegas! Delikátní chuť opravdové smetany a poctivých ingrediencí nadchne každého zmrzlinového milovníka. Z příchutí Premium si vybere každý. Kelímky ukrývají ta nejúžasnější potěšení: od prémiové vanilky s mandlemi v nejvíce smetanové zmrzlině Almond, přes výtečnou Belgian Chocolate a smyslnou Dark Cherry až po exotickou vanilku a smetanu ve zmrzlině Vanilla a vynikající jahodové potěšení v Strawberry shake. Ochutnejte pořádnou smetanovou zmrzlinu a zamilujte se hned po první lžičce.

Pegas Premium je bezkompromisní a není v něm místo pro jakékoli rostlinné tuky nebo náhražky. Vysoký podíl pravé smetany a nízký nášleh zaručují více chuti a prožitku při jejím vychutnávání. Prima zmrzlina se zavazuje k dovážení certifikovaného kakaa RFA a svou českou tradiční výrobou v Opavě tak podporuje český domácí průmysl a snižuje uhlíkovou stopu. Dopřejte si i chvilku pro sebe s tímto lahodným potěšením. Zcela bezlepkové složení navíc potěší i celiaky.

Jahodový džem Schwartau s méně cukru

Oslaďte si život i kulinářské výtvory během velikonočního pečení s výběrovým (Extra) džemem jahoda s nižším obsahem cukru od značky Schwartau. Ta mění ovoce na lahodné džemy už více než 100 let. Tento šetrně zpracovaný džem obsahuje kousky ovoce a hlavně o 30 % méně cukru. Ve Schwartau si zakládají pouze na přírodních ingrediencích, ve skleničkách proto nenajdete žádné konzervační látky, aromata nebo barviva. Složení je bezlepkové a bezlaktózové, zelenou tak mají i vegani. Jedinečnou chuť džemů podtrhuje německá kvalita, generacemi prověřené receptury a to nejlepší, pečlivě vybírané a šťavnaté ovoce. Povyšte letošní Velikonoce a vychutnejte si mazanec spolu s tím nejlahodnějším džemem.

Podravka Natur - dokonalá chuť zeleniny

Podravka NATUR je z čistě přírodních surovin, tzn. bez „éček“, přidaného glutamátu, a bez lepku! Za svou čistou a plnou chuť vděčí výjimečné kombinaci 9 druhů prvotřídní zeleniny a vybraného koření. Vždyť na výrobu 150 gramového produktu, bylo použito 450 gramů čerstvé zeleniny. Hravě a zcela přirozeně dochutí všechny druhy masa a zeleniny. Skvěle se hodí do polévek, omáček, salátů, ale i k dochucení rýže či těstovin, protože nijak nepřebíjí chuť připravovaného pokrmu, ba naopak, podtrhne ji a umocní.

Podravka navíc navazuje na pomoc znevýhodněným dětem i letos. Děti učí vařit, a tak jim pomáhá s takto důležitou aktivitou do života. Hlavní podíl na pomoci dětem mají právě zákazníci kupující výrobky Podravka, díky kterým dětem dopřeje nové dovednosti, které se naučí v kuchařských studiích pod vedením odborníků.

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty