Novinky na trhu: snacky, chutné čokolády a mléčné výrobky

Další novinky na trhu? Není problém! Dnes jedeme na vlně čokolády, mléka a křupavých snacků. Tak se pusťte do čtení!

SHAKE-IT Protein Snack – novinka, která křupe

Zdravá svačina, mlsání bez výčitek, nebo dávka energie před sportem? To vše je novinka SHAKE-IT Protein Snack – křupavé krekry z hrachu, čočky a cizrny plné bílkovin. Ochutnejte jednu ze tří příchutí, kde každá z nich je 100% přírodní.

Tato novinka nadchne každého fanouška zdravého mlsání. Křupavý snack není smažený, obsahuje 26 % bílkovin, je 100% přírodní bez chemie a aromat, je veganský, bez lepku a má vysoký obsah vlákniny. Zároveň je unikátní kombinací tří druhů luštěnin (hrách zelený, čočka červená a cizrna), obohacených o hrachový protein. K mání jsou ve třech příchutích – Himálajská sůl, Italské bylinky nebo Thajské curry.

Chocoland – čokolády bez cukru

Novinkou na sladkém trhu jsou čokolády, které neobsahují žádný přidaný cukr. K jejich doslazení se používají náhradní sladidla (např. stévie nebo alkoholické cukry, jako je například erythritol, isomalt nebo maltitol). Tato od Chocolandu je slazená právě maltitolem, takže je vhodná pro diabetiky i pro ty, kteří si hlídají svou váhu. Díky náhradním sladidlům má čokoláda bez cukru totiž méně kalorií. Pokud chcete mlsat zdravě, přidejte do svého jídeníčku třeba kvalitní hořkou čokoládu bez cukru, která má kromě nižšího obsahu kalorií také blahodárné účinky na organismus. V přiměřeném množství slouží pravá čokoláda jako antioxidant, přispívá k dobré náladě a samozřejmě je to jedno z nejznámějších afrodiziak.

Mléčná čokoláda Carla

Pecičky kvalitní české čokolády Carla využijete v kuchyni při pečení dezertů a tvorbě zákusků. Čokoládový krém, poleva nebo třeba zmrzlina, to vše s ní lehce zvládnete. Nemáte chuť na žádné velké pečení, ale rádi si dopřejete odpolední sladkost? Připravte si rychlé čokoládové fondue s ovocem!

Čerstvá smetana od Gran Moravia

Čerstvá smetana se vyrábí z pečlivě vybraného mléka z moravských stájí a oproti konkurenci má vyšší obsah tuku – 38%. Největší rozdíl oproti konkurenčním výrobkům je v typu tepelného ošetření – smetana z produkce Brazzale je pouze pasterovaná, zatímco naprostá většina smetan v České republice je ošetřena při ultra vysoké teplotě (UHT – 135°C), při níž nepřežijí žádné bakterie ani jejich spory, ale zničí se také typická vůně (v podstatě se změní chemické a senzorické vlastnosti).

Právě díky tomuto šetrnějšímu ošetření si smetana uchovává vůni mléka a plnější chuť. Bohatá chuť je dána také vyšším obsahem tuku v této smetaně, protože právě tuk je v mléce nositelem aromat a vůní. Smetanu si zákazníci mohou koupit skutečně čerstvou, protože do obchodů se dostane hned 3. den od nadojení mléka. Smetana má trvanlivost 10 dnů a je vhodná na vaření i šlehání.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty