Novinky na trhu: ovesná kaše, rostlinné čevapčiči, bio slanina nebo nanuk

Tradiční várka novinek je tady! Tentokrát jsme se podívali na snídaňové, grilovací, ale i zmrzlinové novinky! Protože během těchto veder jsou priority jasné. Tak jdeme na to!

Ovesná kaše Creamy Oats od Mixit

Ovesná kaše díky Mixit patří nově mezi vybrané lahůdky po boku takových foie gras nebo kaviáru. Alespoň to tak vypadá podle zákaznických recenzí. Mixit zařadil do své nabídky Creamy oats, velmi speciální vločky přímo pro přípravu ovesné kaše, které udělají kaši krémovou a jemnou, a to klidně i z vody. To neumí ani v michelinských restauracích! (Asi proto tam ovesnou kaši nejspíš neservírují, ale možná díky Creamy oats od Mixit začnou.)

Není třeba dlouhého představování. Složení Creamy oats je prosté: 100% ovesné celozrnné vločky. Ale není vločka jako vločka. Tyhle jsou speciální, finské a mleté tak jemně, že nepotřebují vařit. Opravdu stačí zalít klidně jen vroucí vodou a za minutu máte báječnou ovesnou kaši, kterou už  jen doplníte tím, co máte rádi.

Šťavnaté rostlinné čevapčiči PRO Planetu

Chcete vyzkoušet něco nového v kuchyni či na grilu a odlehčit svému zažívání i planetě? Vyzkoušejte lahodné Vegan Čevapčiči PRO Planetu od české značky Semix, které si vás získají po prvním ochutnání. Na rozdíl od masové alternativy, která je tvořená kombinací vepřového a hovězího masa, vám veganské čevapčiči poskytnou vyváženou nutriční hodnotu s vysokým obsahem vlákniny i bílkovin.

Tyto nadýchané a pikantní kousky „masa“ jsou vyrobeny z pečlivě vybraných rostlinných ingrediencí, jako jsou hrachová bílkovina, klíčená fazole mungo či rýžová mouka. Výsledkem je zdravý a chutný pokrm, kterému neodoláte. Ze směsi lze připravit kořeněné válečky na špejli nebo třeba masové placičky. Snadno vytvoříte až 8 kousků, na kterých si pošmáknou nejen ti, kteří hledají zdravou alternativu k tradičním masovým variantám a preferují vyváženou a pestrou stravu.

Oceňovaná Bio Slanina z přeštíka

Ponořte se do fascinujícího světa gastronomie s jedinečnou Bio Slaninou z přeštíka od Biofarmy Sasov. Tento druh vepřového není označován za gurmánskou lahůdku náhodou. Vysoká vrstva sádla a výrazné mramorování přináší masu jedinečnou křehkost a šťavnatost, které se jen tak nevidí.

Slanina je vyrobena z boku původního staročeského plemene prasete přeštického černostrakatého, které se proslavilo vynikající kvalitou masa. To po několikatýdenním naložení přirozeně fermentuje, což mu dodává charakteristickou chuť. Podle majitele biofarmy Josefa Sklenáře pak tkví tajemství zejména v jednoduché receptuře za použití mořské soli a třtinového cukru, díky čemuž ještě více vynikne dlouhodobé zrání. Tato pochoutka, která neobsahuje žádná aditiva ani konzervanty, se skvěle hodí při pečení masa, steaků, pod vajíčka, na toasty, do těstovinových i zeleninových jídel nebo do krémových polévek.

Bio Slanina ze Sasova se pyšní oceněním Nejlepší Biopotravina roku 2023, což je již páté významné ocenění pro jihlavskou biofarmu v této soutěži. Cena za 200 g je cca 110 Kč a můžete ji zakoupit přímo na farmářském e-shopu. Tip na závěr: Pokud preferujete lokální produkty v bio kvalitě, nezapomeňte hledat správné označení loga biolistu a biozebry na obalech, které vám zaručí, že je výrobek skutečně bio!

Oblíbený Pribináček v letním kabátku

Není nad českou klasiku, která chutná každému. Pokud se také řadíte mezi milovníky klasického Pribináčka, tak věřte, že Pribináček Zmrzka vanilka chutná stejně skvěle. Jemné krémové spojení tvarohu a smetany se přesunulo z kelímku na dřevěnou špejli a zalilo se do křupavé kakaové polevy. Unikátní pochoutka osvěží a potěší všechny malé i velké strávníky, kteří si potrpí na krémové zmrzliny a tradiční tuzemskou značku s bílým kocourkem.

Koupíte v supermarketech Globus, Coop, Kaufland, Tesco nebo na Košíku a Rohlíku za doporučenou prodejní cenu 26,90 Kč.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty