Jelikož je tu víkend, rozhodli jsme se vám přinést další sadu tipů na nová místa k návštěvě. Během toulání víkendovou Prahou můžete navštívit nové asijské bistro, pochutnat si na sladkostech cukráře Lukáše Skály nebo si na večer nakoupit kuřecí křídla!
Nová místa k návštěvě: kvalitní cukrařina, křídla nebo asijská jídla
Cukrář Skála
Cukrářskou továrnu na výrobu zákusků podle receptur Lukáše Skály otevřeli v prosinci roku 2017 s cílem přiblížit nejsladší řemeslo na světě, ukázat výrobní proces cukrárny a nabízet kvalitní zákusky tradičních, ale také zcela inovativních chutí. Vše je připraveno od základních surovin. I přesto, že zákusky mají moderní a netradiční vzhled, inspirují se zde především klasickými recepty, které Lukáš Skála získal od svého otce, u kterého se vyučil, a které si přivezl ze zahraničních cest. Pochutnáte si tu na klasických i zmrzlinových dortech, pralinkách, pečivu ke snídani, sladkých sendvičích na odpoledne, domácích marmeládách, limonádě a kávě. Cukrář Skála je součástí sítě restaurací Together.
V Celnici 6, Praha
The Bistro
The Bistro je multikulturní podnik pro všechny, kteří si rádi užívají život plnými doušky, poznávají svět a mají nadšení pro dobré jídlo a pití. Podnik otevřel známý šéfkuchař Radek David, který stojí za restauracemi La Veranda nebo Babiččina zahrada. Koncept je založený na malém sortimentu, který se ale mění každý týden. Není vyhrazeno, jakou kuchyni budou vařit, a tak se na menu může v jednom týdnu potkávat celý svět a další může být třeba jen italský. Chtějí zkrátka vařit to, co je baví.
Londýnská 71, Praha
Restaurace TISKÁRNA
Restaurace TISKÁRNA se nachází v objektu, který je součástí historického areálu Státní tiskárny cenin. Tyto prostory dříve sloužily například pro skladování bankovního papíru. Díky tomu si tato restaurace vysloužila své jméno. Bankovky se zde začaly tisknout za první republiky v roce 1928, a proto se při skladbě jídelního lístku nechali inspirovat originálními recepturami z dobových kuchařských knih.
Jindřišská 22, Praha
QQ asian kitchen
Nové asijské bistro QQ asian kitchen otevřeli bývalí kuchaři restaurace Sansho. Lee Chang a Nyoman Purnata se tedy rozhodli zužitkovat své zkušenosti, vytvořili si svůj vlastní styl a vymysleli menu, které vás bude bavit. Vyzkoušet můžete známý vepřový bochánek, špízy satay a také populární pečenou kachnu s palačinkami a omáčkou hoisin.
Ladova 3, Praha
Wings Point
Oblíbená bistra s kuřecími křídly jsou v pražské metropoli k mání stále častěji. Naším posledním tipem je proto relativně nový hráč na české gastroscéně Wings Point. Ochutnat u nich můžete kuřecí křidélka, stripsy, nugetky a lollipopy, které podávají marinované ve speciálních omáčkách společně s domácími hranolky a ovocnými šťávami.
Milady Horákové 41, Praha
Připravila Tereza Pánková
redaktorka FTV Prima