Menší výběr tipů na nové podniky je tu – novinek na gastro scéně je hned několik. Na své si přijdou fanoušci Ivety Fabešové, lasagní i palačinek! :)

Nová místa k návštěvě: cukrařina, lasagne i fine dining Zdroj: TZ
Menší výběr tipů na nové podniky je tu – novinek na gastro scéně je hned několik. Na své si přijdou fanoušci Ivety Fabešové, lasagní i palačinek! :)
Česká gastronomická scéna se rozrůstá o nejmladšího fine diningového člena a tím je Benjamin. Mech v interiéru, tajné menu prorostlé historií, sezení u jednoho kulatého baru a sociální restaurační koncept. Za projektem pojmenovaným podle prvorozeného syna stojí otec, kuchař a majitel Café Buddha Štěpán Návrat. Společníky mu jsou kuchaři Tomáš Torhan, Radek Jakubec a Pavol Pavlík.
Koncept restaurace je specifický – každý večer se odehrávají dvě gastronomická představení. První v půl šesté, zkrácené na šest chodů, které každého přítomného pronese zapomenutou českou kuchyni. O půl deváté připravují Tomáš a Radek degustaci o osmi chodech. Počet příchozích je omezen maximálně na 10 osob.
Norská 14, Praha
Pokud holdujete palačinkám a bydlíte poblíž Liberce, určitě zpozorněte. V lednu otevřela další pobočka podniku Férová palačinkárna, kterou jste doteď mohli navštívit v Hradci Králové nebo v Pardubicích. Je to místo, kde si můžete v klidu a pohodlí vychutnat domácí palačinku, naslano i nasladko. Vybrat si můžete z klasické pšeničné nebo zdravější pohankové. K tomu vám rádi nabídnou fairtradovou kávu či pravou domácí limonádu.
5. května 35, Liberec
Když se Elena Pasquale, členka italské rodiny, která ovládá Karlovarské minerální vody, rozhodla přebudovat palác mezi Jungmannovou a Vladislavovou ulicí na multifunkční komplex s obchody, luxusními byty a kancelářemi, prvním, koho oslovila, byla Iveta Fabešová. Palác Rosetta je jednou z nejvýraznějších staveb v Jungmannově ulici, i díky své typické schodovité fasádě ve stylu art deco.
“V tolik uspěchaném prostředí dvou tepen hlavního města jsme chtěli lidem dopřát místo, kam si mohou přijít odpočinout a odměnit se. Na rozdíl od kaváren, kde se lidé často staví jen na rychlou kávu, v cukrárně si mohou dopřát chvíli klidu,” popisuje Iveta Fabešová, s jakým záměrem otevírá třetí pobočku francouzské pattiserie IF Café. Dominantou celého provozu je prosklená výroba, kde přímo vidíte, jak všechny dezerty vznikají.
Jungmannova 21, Praha
Podnik s tradiční italskou specialitou otevřeli nedávno na Vinohradech v ulici Korunní, jmenuje se příhodně Lasagneria. Připravují je zde denně čerstvé a drží se tradičních italských receptů. Zatím mají otevřeno jen ve večerních hodinách, ale brzy se to snad změní. Kromě známé klasiky můžete vyzkoušet například pálivé salsiccia lasagne a k tomu si otevřít lahev dobrého piva.
Korunní 35, Praha
Připravila Tereza Pánková
redaktorka FTV Prima
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living