Hledáte další tipy na podniky? Máme pro vás hned čtyři nová místa, kam můžete zavítat. Zaskočte na šálek výborné kávy, pořádný kus masa nebo třeba moderní českou kuchyni! ;)
Nová místa k návštěvě: výtečná káva, kvalitní maso i moderní česká gastronomie
Kafe Kiosek
Jirka Hilgart a Jakub Korecký mají rádi dobrou kávu. A protože chtěli do Dejvic vrátit život, otevřeli v únoru Kafe Kiosek. Najdete ho na druhé straně Kulaťáku, kde začíná Evropská ulice a stojí čtyři kiosky. To je to místo, kam se budete chtít vracet denně. Časem, až se provoz zaběhne, by chtěli mít kromě dobré kávy i dobrou polévku nebo pomazánky s chlebem. Na své si přijdou i děti. Kromě horké čokolády s pořádnou dávkou šlehačky je čeká i sladká tečka.
roh Evropská a Šolínová, Praha
Maso je Maso
Evropský mistr v barbecue Daniele Govoni a michelinský šéfkuchař Matteo De Carli otevřeli v Praze první barbecue gourmet jménem Maso je Maso. Základní filozofií nově otevřené gurmánské restaurace je příprava steaků a burgerů z nejlepších mas, připravených na prvotřídním keramickém grilu tím nejpovolanějším evropským mistrem v grilování Danielem Govonim. “V restauraci vaříme výhradně z výběrových mas. Menu, které jsme s Danielem pro hosty připravili, jinde v Praze nenajdete. Kvalita masa a způsob jeho zpracování prostě musíte přijít ochutnat,” vysvětluje koncept gourmetu někdejší šéfkuchař michelinské restaurace Cipriani v New Yorku a současný provozovatel gourmetu Matteo De Carli.
Mimo zmíněné vynikající steaky a burgery najdete v menu například křupavé uzené kousky z vepřového pupku, které jsou uzené 12 hodin v kouři z třešňového dřeva. Ochutnat můžete také Danielovu domácí BBQ omáčku nebo třeba výběrovou morkovou kost grilovanou na ohni s drceným pepřem a cibulovou krustou.
Belgická 26, Praha
Pohostinec Karlín
Pohostinec Karlín najdete, jak už název napovídá, v pražském Karlíně. Podnik návštěvníkům nabízí kvalitní českou kuchyni připravovanou moderním způsobem. Patronem Pohostince Karlín je Jan Punčochář, známý šéfkuchař vyhlášené pražské restaurace Grand Cru. „Otevřením našeho karlínského podniku jsme se rozhodli reagovat na poptávku zákazníků po české kuchyni a zúročit naše zkušenosti z restaurace Pohostinec Monarch, kterou jsme otevřeli v loňském roce v Praze 1. Jídla u nás připravujeme moderním způsobem a chceme tak lidem ukázat, že i klasické české pokrmy lze servírovat a vařit jinak, než jak je známe z většiny českých podniků,“ říká Jan Punčochář.
Hosté se mohou těšit na vlajkové lodě pečlivě připraveného stálého menu, jako jsou například kapří tatarák, celerové taštičky nebo lahodná kančí svíčková.
Pobřežní 42, Praha
DELMART bistro v Quadriu
Pražské obchodní centrum Quadrio aktivně pokračovalo v rozšiřování své gastro zóny nové generace. Ta od ledna zahrnuje také oblíbené bistro DELMART, které završilo její finální podobu. Jde zatím o největší bistro firmy, kde si můžete pochutnat na moderních českých i zahraničních pokrmech, včetně vlastnoručně vyráběného sushi, s důrazem na zdravé a kvalitní ingredience.
OC Quadrio; Spálená, Praha
Připravila Tereza Pánková
redaktorka FTV Prima