Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky
Tereza Pánková

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Máme tu začátek nového měsíce a s ním několik tipů i novinek pro gurmány!

Novinky na trhu

Novinky na trhu Zdroj: TZ

  • Zavřít
Novinky na trhu

Novinky na trhu Zdroj: TZ

Co jsme si pro vás připravili tentokrát? Tip na ideální nápoj do deštivých dnů, novou kuchařku do sbírky nebo limitovanou edici známého bylinného likéru. Nezůstane ale jen u produktů, víc se dozvíte v článku! ;)

Seznam.cz banner

Horká čokoláda Ajala

Horká čokoláda – nápoj, který chutná vždycky, ale vhod přijde hlavně ve studených a sychravých dnech, kdy se potřebujeme zahřát a často i zvednout náladu. A jako takový přírodní povzbuzovač funguje Ajala Elexír – horká čokoláda, kterou si můžete připravit doma, kdykoliv vás honí mlsná nebo si chcete prostě vylepšit den. Stačí ji uvařit v horké vodě (jako indiáni) nebo v mléce (jako Evropani) a za minutku máte horký supernápoj, který spolehlivě zahřeje a zachutná bez výčitek svědomí. Podle chuti si můžete čokoládu dosladit nebo přimíchat různé druhy koření. Ale kreativitě se meze nekladou. Sypký Ajala Elixír se hodí i na vaření a pečení, kam byste jinak strouhali čokoládu – do sladkého pečiva, do smoothies. Tam oceníte nejen jeho skvělou chuť, ale i jednoduchou přípravu – prostě jen ze sáčku nasypete čokoládu podle chuti nebo receptu.

Tajemství dobrého vývaru

Zbystříme pokaždé, když se klasické a osvědčené recepty objeví v originálním zpracování. V knize Tajemství dobrého vývaru se nejenom dočtete o tom, jak silný a blahodárný dopad na zdraví může zdánlivě obyčejný vývar z kostí mít, ale narazíte i na recepty, o nichž jste neměli ani tušení. Celosvětově známá autorka bestsellerů Louise L. Hay tentokrát spojila síly s odbornicí na zdravou výživu Heather Dane a společně pro vás vytvořily recepty a návody na zdravou stravu, které jsou nejenom velmi chutné, ale mohou vás zbavit i spousty zdravotních problémů.

Kuchařku najdete v knihkupectvích a e-shopech od 27. února.

Limitovaná edice Becherovky

Už více než 200 let je recept na Becherovku stejný a hlavně tajný. A tak to i zůstane. I když ne tak docela. Část tajemného receptu je poodhalena na čtyřech nových etiketách z limitované edice. Etikety představují vybrané koření a byliny, které jsou součástí legendárního likéru. Trojici lahví koupíte od března v obchodech, čtvrtou seženete pouze v Muzeu Jana Bechera v Karlových Varech. Tato speciální limitovaná edice se bude vyrábět pouze jednou. Proto neváhejte a posbírejte všechny čtyři etikety. Milovníků Becherovky, kteří mají tento bylinný likér tak rádi, že sbírají její lahve a další předměty s ní spojené, totiž není málo. Najdou se dokonce i takoví, kteří z lahví skládají ve sklepě oltáře. Tak na nic nečekejte a vydejte se do Karlových Varů včas.

E-shop s řeckými potravinami Ellada.cz

Nový e-shop s potravinami Ellada.cz nabízí to nejlepší z Řecka přímo na váš stůl. Jednotlivé produkty (potraviny) jsou pečlivě vybírány a pocházejí z malých rodinných farem z různých řeckých ostrovů. Najdete zde proto například ručně vyráběné těstoviny s ovčím mlékem podle tradiční řecké receptury, medy z malých včelařství z vysoko položených krétských hor, kde roste vzácná a výjimečná vegetace. Dále pak olivové oleje té nejvyšší kvality, vyráběné šetrnými postupy, bylinky a koření a to i v bio kvalitě, ale i řeckou kávu. Zapomenout nesmíme na karobové sirupy a pomazánku, kterou jistě ocení každý, kdo se zajímá o zdravý životní styl. Ellada.cz nabízí také ručně vyřezávané výrobky z olivového dřeva Wooden Land.

Mikrofarma Praha slavnostně otevřena

Ve středu 22. února proběhlo oficiální otevření farmářského řeznictví a bistra Mikrofarma na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad. Po dvou brněnských pobočkách expanduje úspěšný koncept také do Prahy. Pro zákazníky sice otevřela již v polovině prosince 2016, ale prodejna i bistro fungovaly ve zkušebním provozu a ladily se detaily v novém prostředí. Maso řeznictví odebírá jen od místních zemědělců, kteří zvířatům zajišťují dobré podmínky a šetrnou porážku. Specialitou Mikrofarmy je suché vyzrávání hovězího masa, které probíhá ve vlastní zrárně po dobu 4–6 týdnů. Vepřové maso pochází z farmářských vepříků, bio jehněčí z Bílých Karpat, čerstvá kuřata z volného chovu.

Nechybí zvěřina, perličky a králíci. Tradičními postupy bez jakýchkoliv nežádoucích přísad či stabilizátorů zde vyrábějí i vlastní výrobky. K dostání jsou např. výrobky pro děti, bezlepkové klobásky a další speciality. Mikrofarma svým zákazníkům nabízí i recepty a k masu vybírá vhodné víno.

Maso s příběhem

Pokud zavítáte do Mikrofarmy a dáte si steak, dostanete k němu i tzv. Steak card s QR kódem. Jeho naskenováním se dostanete k podrobnějším informacím o konkrétním kusu masa. Z jaké farmy zvíře pocházelo, plemeno, stáří, čím bylo krmeno nebo jak dlouho probíhal proces zrání masa.

Připravila Tereza Pánková

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky novinky koření jídlo čokoláda maso limitovaná edice Karlovy Vary novinky na trhu recept tipy vývar Becherovka likér astronomie na trhu nové produkty

Návrhy pro vás

Makový cheesecake s povidlovou polevou a mandlemi – sladký kousek podzimu ozdobí rodinnou oslavu Sladké

Makový cheesecake s povidlovou polevou a mandlemi – sladký kousek podzimu ozdobí rodinnou oslavu

Hřejivé vepřové na kari s kokosovým mlékem – oběd plný štiplavého zázvoru a chilli papriček Maso

Hřejivé vepřové na kari s kokosovým mlékem – oběd plný štiplavého zázvoru a chilli papriček

Masové kuličky z vepřového s kořenovou zeleninou, dýní a rajčaty na kari Maso

Masové kuličky z vepřového s kořenovou zeleninou, dýní a rajčaty na kari

Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno Sladké

Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Kuřecí roláda s batátovým pyré – šťavnaté maso s náplní z míchaných vajec a barevné zeleniny ozdobí sváteční stůl Maso

Kuřecí roláda s batátovým pyré – šťavnaté maso s náplní z míchaných vajec a barevné zeleniny ozdobí sváteční stůl

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween Předkrmy a chuťovky

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween

Vegeburger s cuketou, avokádem a sýrem – lehká a svěží alternativa k masu Vegetariánské

Vegeburger s cuketou, avokádem a sýrem – lehká a svěží alternativa k masu

Hovězí vývar z oháňky s parmezánovými knedlíčky – hřejivá miska polévky do chladných dnů Polévky

Hovězí vývar z oháňky s parmezánovými knedlíčky – hřejivá miska polévky do chladných dnů


Přečtěte si také

Sladké
Makový cheesecake s povidlovou polevou a mandlemi – sladký kousek podzimu ozdobí rodinnou oslavu

Makový cheesecake s povidlovou polevou a mandlemi – sladký kousek podzimu ozdobí rodinnou oslavu

Soutěžící
Linda Górecká od dětství ráda peče

Linda Górecká od dětství ráda peče

Maso
Hřejivé vepřové na kari s kokosovým mlékem – oběd plný štiplavého zázvoru a chilli papriček

Hřejivé vepřové na kari s kokosovým mlékem – oběd plný štiplavého zázvoru a chilli papriček

Maso
Masové kuličky z vepřového s kořenovou zeleninou, dýní a rajčaty na kari

Masové kuličky z vepřového s kořenovou zeleninou, dýní a rajčaty na kari

Prostřeno!
Prostřeno: Hovězí svíčková s pečenými bramborami, restovaným chřestem a jemným dipem

Prostřeno: Hovězí svíčková s pečenými bramborami, restovaným chřestem a jemným dipem

Prostřeno!
Prostřeno: Pastel de Nata – křehké koláčky z listového těsta s vanilkovým krémem

Prostřeno: Pastel de Nata – křehké koláčky z listového těsta s vanilkovým krémem

Prostřeno!
Prostřeno: Křupavé chipsy z prosciutta s mozzarellou, cherry rajčaty, bazalkou a balzamikovou redukcí

Prostřeno: Křupavé chipsy z prosciutta s mozzarellou, cherry rajčaty, bazalkou a balzamikovou redukcí

Prostřeno!
Prostřeno: Rukolový salátek s granátovým jablkem a fetou

Prostřeno: Rukolový salátek s granátovým jablkem a fetou

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem
6

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce Těstoviny

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Sladké
Makový cheesecake s povidlovou polevou a mandlemi – sladký kousek podzimu ozdobí rodinnou oslavu

Makový cheesecake s povidlovou polevou a mandlemi – sladký kousek podzimu ozdobí rodinnou oslavu

Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno Sladké

Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Sladké dýňové motance se skořicí podle Neplechy na plechu Sladké

Sladké dýňové motance se skořicí podle Neplechy na plechu

Maso
Hřejivé vepřové na kari s kokosovým mlékem – oběd plný štiplavého zázvoru a chilli papriček

Hřejivé vepřové na kari s kokosovým mlékem – oběd plný štiplavého zázvoru a chilli papriček

Masové kuličky z vepřového s kořenovou zeleninou, dýní a rajčaty na kari Maso

Masové kuličky z vepřového s kořenovou zeleninou, dýní a rajčaty na kari

Kuřecí roláda s batátovým pyré – šťavnaté maso s náplní z míchaných vajec a barevné zeleniny ozdobí sváteční stůl Maso

Kuřecí roláda s batátovým pyré – šťavnaté maso s náplní z míchaných vajec a barevné zeleniny ozdobí sváteční stůl

Maso
Hřejivé vepřové na kari s kokosovým mlékem – oběd plný štiplavého zázvoru a chilli papriček

Hřejivé vepřové na kari s kokosovým mlékem – oběd plný štiplavého zázvoru a chilli papriček

Kuřecí roláda s batátovým pyré – šťavnaté maso s náplní z míchaných vajec a barevné zeleniny ozdobí sváteční stůl Maso

Kuřecí roláda s batátovým pyré – šťavnaté maso s náplní z míchaných vajec a barevné zeleniny ozdobí sváteční stůl

Vegeburger s cuketou, avokádem a sýrem – lehká a svěží alternativa k masu Vegetariánské

Vegeburger s cuketou, avokádem a sýrem – lehká a svěží alternativa k masu

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Hovězí vývar z oháňky s parmezánovými knedlíčky – hřejivá miska polévky do chladných dnů

Hovězí vývar z oháňky s parmezánovými knedlíčky – hřejivá miska polévky do chladných dnů

Demi-glace připravený v pomalém hrnci – profesionální kondiment v domácí kuchyni Polévky

Demi-glace připravený v pomalém hrnci – profesionální kondiment v domácí kuchyni

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši Polévky

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši

Předkrmy a chuťovky
Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři Přílohy

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo Předkrmy a chuťovky

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo

Předkrmy a chuťovky
Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween

Vegeburger s cuketou, avokádem a sýrem – lehká a svěží alternativa k masu Vegetariánské

Vegeburger s cuketou, avokádem a sýrem – lehká a svěží alternativa k masu

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve Vegetariánské

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Sladké
Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu Sladké

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány Maso

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem Přílohy

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Vojto, odpouštím ti, vzkázal Turek svému „zrádci“. Odmítl hon a přidal zamyšlení o pomstě Bouřlivý vítr řádil v Česku. Vyvrácené stromy komplikují dopravu, hasiči hlásí desítky výjezdů Podivná skvrna na tváři Fialy: Musel jsem na zákrok, přiznal

prima-zeny

Premiéra Farmy Vojta Kotka už dnes ve 20:15 na Primě: Táta mi chybí každý den, říká herec ve zpovědi Bára predikuje vítězství Mie. Nechápu, že jim to nedochází. Má je omotané, říká Návrat Daniely ze Zrádců byl těžší, přiznal Ondřej Brzobohatý. Sám by do hry nešel

prima-zoom

Nejničivější ukrajinská zbraň Poslední slova z Titanicu: Pasažér s lístkem č. 365222 poslal rodině vzkaz, v němž se loučí se životem Nejděsivější ovoce na světě: Prsty mrtvého muže vyvolávají strach a mají velmi zajímavou chuť

prima-fresh

Makový cheesecake s povidlovou polevou a mandlemi – sladký kousek podzimu ozdobí rodinnou oslavu Hřejivé vepřové na kari s kokosovým mlékem – oběd plný štiplavého zázvoru a chilli papriček Masové kuličky z vepřového s kořenovou zeleninou, dýní a rajčaty na kari

prima-cool

Jak se povedlo seriálové TO? 25 nejoblíbenějších filmů a seriálů mladých diváků Pohřbené Rychle a zběsile 11: Vin Diesel se tváří, že film nakonec vznikne. Nové video dává naději

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Moderátorka Sandra Pospíšilová ukázala zahradu: Zahradničím ráda a domov si zvelebuji Dýně, masky, strašidla: Kde se vzaly halloweenské dekorace? Nejlepší květiny pro dušičkovou výzdobu hrobu: vřesy, chryzantémy i okrasné zelí

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.