Jde patrně o nejslavnější a zároveň nejjednodušší recept Marcelly Hazan. Použijte plechovku kvalitních rajčat a nebojte se másla – omáčce dodá nevýslovnou sametovost a bohatost.

Rajčatová omáčka podle Marcelly Hazan Zdroj: Thinkstock
Jde patrně o nejslavnější a zároveň nejjednodušší recept Marcelly Hazan. Použijte plechovku kvalitních rajčat a nebojte se másla – omáčce dodá nevýslovnou sametovost a bohatost.
Legedární autorka Marcella Hazan (1924–2013) dala světu víc než jen skvělé recepty. Její knihy jsou považovány za bibli italské kuchyně. Narodila se v Itálii, kde také vystudovala přírodní vědy a biologiii. Po svatbě se roku 1955 přestěhovala do New Yorku a začala vařit. Nejprve podle kuchařských knih, postupně se však snažila dosáhnout chutí, které si pamatovala z dětství, vlastní cestou. Za nejdůležitější považovala poctivý přístup k vaření bez zbytečně složitých postupů. Zrodily se nápady a triky, které ovlivnily celé generace kuchařů a navždy změnily jejich přístup k vaření.
Rajčatová omáčka podle Marcelly Hazan 3 Zdroj: Thinkstock
Rajčatová omáčka podle Marcelly Hazan 2 Zdroj: Thinkstock
redaktorka FTV Prima
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living