Jde patrně o nejslavnější a zároveň nejjednodušší recept Marcelly Hazan. Použijte plechovku kvalitních rajčat a nebojte se másla – omáčce dodá nevýslovnou sametovost a bohatost.
Naučte se geniální rajčatovou omáčku podle Marcelly Hazan
Marcella Hazan – žena, která naučila svět vařit italskou kuchyni
Legedární autorka Marcella Hazan (1924–2013) dala světu víc než jen skvělé recepty. Její knihy jsou považovány za bibli italské kuchyně. Narodila se v Itálii, kde také vystudovala přírodní vědy a biologiii. Po svatbě se roku 1955 přestěhovala do New Yorku a začala vařit. Nejprve podle kuchařských knih, postupně se však snažila dosáhnout chutí, které si pamatovala z dětství, vlastní cestou. Za nejdůležitější považovala poctivý přístup k vaření bez zbytečně složitých postupů. Zrodily se nápady a triky, které ovlivnily celé generace kuchařů a navždy změnily jejich přístup k vaření.
„Domácí kuchyně je nejlepší. A nejlepší domácí kuchyně je jednoduchá.“
Připravte si geniální rajčatovou omáčku podle Macelly Hazan:
Ingredience
- 800 g celých loupaných rajčat z konzervy (včetně šťávy)
- 5 lžic másla
- 1 střední cibule, oloupaná a přepůlená
- sůl
Příprava
- Do hrnce dejte rajčata se šťávou, máslo a cibuli. Přidejte jednu až dvě špetky soli.
- Na středním žáru přiveďte k varu.
- Za občasného míchání vařte bez pokličky po dobu 45 minut. Větší kusy rajčat rozmačkávejte lžící.
- Hotovou omáčku dosolte, pokud je třeba. Před podáváním vyjměte cibuli.
Vyzkoušejte i další z proslulých receptů Marcely Hazan:
redaktorka FTV Prima