Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Hit týdne

Další hity

Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly

Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly
Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly
Tiramisu kuličky
Tiramisu kuličky
Pistáciové hvězdičky
Pistáciové hvězdičky
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

10x fakta a mýty o majonéze, které vás překvapí

Fakta a mýty o majonéze

Fakta a mýty o majonéze Zdroj: Thinkstock

  • Zavřít
Fakta a mýty o majonéze

Fakta a mýty o majonéze Zdroj: Thinkstock

Skutečný původ majonézy zůstává zahalen tajemstvím, jisté však je, že se tato francouzská omáčka stala postupem času nedílnou a oblíbenou součástí našich běžných jídelníčků a nedoprovází pouze sváteční pokrmy.

Seznam.cz banner

Své místo v kuchyni najde i jako pochutina k zeleninovým salátům, grilovaným masům či jako součást dresinku do baget a sendvičů.

Základní fakta a mýty, kterými je majonéza opředena, objasňuje člen správní rady a tajemník Národního vědeckého výboru při Vím, co jím a piju, o.p.s., Doc. Ing, Jiří Brát, CSc.

1. Kalorická bomba? Ne v přiměřeném množství

Kvalitní majonéza v omezeném množství může být považována za vhodnou součást pestré, vyvážené stravy a zdravého životního stylu. Její základ tvoří kvalitní rostlinný olej a vaječné žloutky. Tato hustá, krémová omáčka je zpravidla ochucená například vinným octem nebo citronovou šťávou, hořčicí a kořením. „Pokud zůstanete u doporučené porce majonézy denně, což je asi jedna polévková lžíce, nemusíte se bát zvýšeného kalorického příjmu. Jedna porce, tedy 15 ml majonézy, představuje 50–100 kcal, což tvoří pouze 3–5 % doporučeného energetického příjmu pro dospělou osobu,“ uvádí Doc. Ing. Jiří Brát, CSc.

2. Tukům se nevyhýbejte, ani když držíte dietu

Tuky jsou významným zdrojem energie, pomáhají udržovat tělesnou teplotu a fungují jako mechanická ochrana vnitřních orgánů. Jsou důležité pro vstřebávání vitaminů, které jsou rozpustné v tucích, a jsou nositeli různých ochranných látek, například rostlinných sterolů nebo antioxidantů. Esenciální mastné kyseliny jsou rovněž potřebné pro vznik řady hormonů. Tuky by dle WHO měly tvořit 20–35 % z celkového doporučeného denního příjmu energie v závislosti na věku, pohlaví, fyzické aktivitě a celkovém zdravotním stavu.

3. Řepkový olej je nový olivový olej?

Hlavní složkou kvalitní majonézy je rostlinný olej, obvykle olej řepkový. Ten je z výživového hlediska jedním z nejlépe hodnocených olejů běžně používaných v kuchyni. Má nízký obsah nasycených mastných kyselin a nejvyšší obsah kyselin řady omega 3 z běžně používaných olejů, jejichž příjem je v naší populaci nedostatečný. Řepkový olej je ceněný pro obsah antioxidantů zvaných tokoferoly (vitamin E).

4. Majonéza jako důležitý zdroj omega 3 mastných kyselin

Omega 3 mastné kyseliny jsou klíčové pro zdravý růst a pro vývoj zraku, pomáhají udržovat správnou hladinu cholesterolu a tuků v krvi. V řadě populací je nedostatečná spotřeba omega 3 polynenasycených mastných kyselin, konzumace by měla tvořit 0,5–2 % z celkového příjmu energie. Omega 3 mastné kyseliny rostlinného původu jsou v ČR konzumovány v množství 1364 mg/den, přičemž by měly tvořit alespoň 2 g/den pro osoby, které mají vyšší hladinu cholesterolu. „Řepkový olej pomáhá řešit nedostatek příjmu těchto esenciálních kyselin, přičemž zachovává správný poměr konzumace omega 3 ku omega 6 mastným kyselinám v rámci celkové stravy,“ upozorňuje Jiří Brát.

5. Místo másla majonézu

Podle doporučení WHO by příjem nasycených mastných kyselin neměl překročit hodnotu 10 % z celkového příjmu energie. Češi konzumují nadbytek nasycených mastných kyselin, 16,9 % z celkového příjmu energie, což je mnohem více než většina států v Evropě i na celém světě. Překvapivým řešením může být například místo másla (zdroji nasycených mastných kyselin) sáhnout po majonéze a připravit si tak sendvič bez zbytečného množství nasycených tuků. Navíc nahrazení nasycených tuků těmi nenasycenými ve stravě přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu.

6. Majonéza zvyšuje využitelnost vitaminů obsažených v zelenině

Rostlinné oleje obsažené v majonéze umožňují tělu vstřebat vitaminy rozpustné v tucích (A, D a K), které jsou pro tělo esenciální. Majonéza se tak nejen díky své krémové chuti, ale i obsahu rostlinného oleje stává ideálním dresinkem pro zeleninové saláty, skvěle doplní i bagetu se zeleninovou oblohou.

7. Lžička majonézy jako ideální pomocník

Pestrá vyvážená strava by měla být zdrojem potěšení a měla by chutnat. „Doporučuji doplnit například vařenou zeleninu či zeleninový salát lžičkou kvalitní majonézy. Nejenže díky obsaženému oleji napomůže zvýšit biologickou vstřebatelnost živin, ale hlavně se zlepší chuťové vlastnosti připraveného pokrmu, čímž se konzumace zeleniny stane příjemnější a dlouhodobě udržitelnou,“ uvádí Jiří Brát.

Česneková majonéza (aïoli)
Recepty

Česneková majonéza (aïoli)

121

8. Pasterovaná vajíčka jsou bezpečnou potravinou

Při průmyslové výrobě kvalitních majonéz se používají žloutky upravené pasterizací – rychlým zahřátím a následným prudkým ochlazením. Díky pasterizaci použitých vajec či vaječných žloutků je majonéza naprosto bezpečnou potravinou. Navíc obsažené okyselující složky zaručují nepřátelské prostředí pro případné mikroorganismy. Oblíbená, jemně nakyslá chuť, je typickým poznávacím znamením kvalitní majonézy, a umožňuje tak delší dobu trvanlivosti.

9. Mýty okolo trvanlivosti

Většina spotřebitelů se domnívá, že kvůli přítomnosti vajec je nutné majonézu spotřebovat do 3 dnů po otevření. „Kvalitní majonéza od renomovaných výrobců i další podobné výrobky však vydrží mnohem déle, pokud zachováme jednu důležitou zásadu – nabíráme je vždy čistou lžící tak, abychom do nich nezanesli nežádoucí bakterie z jiných pokrmů či potravin a po otevření výrobky uchováváme při teplotě od +2°C do +8°C. Neotevřená kvalitní majonéza garantuje až 6 měsíční trvanlivost,“ upřesňuje Jiří Brát.

10. Majonéza – nejlepší přítel kuchaře

Majonéza je základní surovinou, která by v ledničce neměla chybět. Je nepostradatelným pomocníkem pro svou univerzální chuť, zeleninový či těstovinový salát povýší chuťově i nutričně. Skvěle chutná i na sendviči, kde nahradí živočišné máslo, přidat ji lze též do sladkého pečiva, kterému zajistí vláčnost. Díky majonéze vyčarujete lahodnou pomazánku či z ní připravíte originální dip ke grilovanému masu či zelenině. Přesvědčte se na www.receptynakazdyden.cz!

TZ a (klam)

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky zelenina olej energie potrava salát mýtus majonéza sendvič žloutek mastná kyselina majonéza

Návrhy pro vás

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society Sladké

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou Maso

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem Maso

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem Sladké

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec Vegetariánské
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli Sladké

Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli

Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera Sladké

Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera


Přečtěte si také

Maso
Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Prostřeno!
Prostřeno: Šlehaný brie

Prostřeno: Šlehaný brie

Prostřeno!
Prostřeno: Italská svatební polévka s masovými koulemi

Prostřeno: Italská svatební polévka s masovými koulemi

Prostřeno!
Prostřeno: Marry me chicken s domácími těstovinami

Prostřeno: Marry me chicken s domácími těstovinami

Prostřeno!
Prostřeno: Dýňové muffiny podle Kateřiny

Prostřeno: Dýňové muffiny podle Kateřiny

Novinky
Redakční test: Horkovzdušná fritéza je aktuální hit! Peče, smaží a ohřívá přesně, jak potřebujete

Redakční test: Horkovzdušná fritéza je aktuální hit! Peče, smaží a ohřívá přesně, jak potřebujete

Sladké
Opilý František – čokoládový zákusek s ořechovou náplní a rumem

Opilý František – čokoládový zákusek s ořechovou náplní a rumem

Soutěže Prostřeno!
Soutěžte s Prostřeno! o vánoční losy od Sazky (8. - 11. 12. 2025)

Soutěžte s Prostřeno! o vánoční losy od Sazky (8. - 11. 12. 2025)

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra Těstoviny

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Sladké
Opilý František – čokoládový zákusek s ořechovou náplní a rumem

Opilý František – čokoládový zákusek s ořechovou náplní a rumem

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society Sladké

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem Sladké

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem

Maso
Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou Maso

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem Maso

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Recepty
Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu

Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem Recepty

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Polévky
Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera Polévky

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl Polévky

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut Předkrmy a chuťovky

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky Předkrmy a chuťovky

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky

Vegetariánské
Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Maso
Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod Sladké

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Maso
Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem Zelenina

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel Přílohy

Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Jmenování Babiše v Den boje proti korupci? Symbolické, míní Doksanský. Pirátka neudržela smích Putin chce velký kus Ukrajiny, nejen Donbas. Jako Hitler a Československo, varuje analytik Úmrtí novorozenců v porodnici vyšetřuje kriminálka. Lékaři zůstávají mimo službu

prima-zeny

Libor Bouček se nedokáže smířit se smrtí Hezuckého: Patriku, to se nemělo stát Bojoval a věřil v život. Nikola Hezucká odhalila diagnózu milovaného Patrika Ranní show bez Patrika i Leoše odhalila, kdy bude oficiální poslední rozloučení

prima-zoom

Jak ubíhá čas na Marsu? Černobyl je bez ochrany? Obří kryt byl záměrně těžce poškozen a neudrží radioaktivitu Světově úspěšná reality show Asia Express míří na Primu. První teasery prozradí více

prima-fresh

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Redakční test: Horkovzdušná fritéza je aktuální hit! Peče, smaží a ohřívá přesně, jak potřebujete Opilý František – čokoládový zákusek s ořechovou náplní a rumem

prima-cool

Boj o nejlepší filmy a seriály začíná Co si Netflix koupil s Harrym Potterem, Pánem prstenů a Hrou o trůny? Seznam je obrovský Světově úspěšná reality show Asia Express míří na Primu. První teasery prozradí více

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Věnec z vánočních ozdob a ramínka rozzáří dveře i stůl Jalovec pomůže s trávením, hubnutím i kašlem. Jak ho bezpečně užívat? Med bojuje s viry i bacily. Objevte medový čaj a medovo-cibulový sirup

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.