Udržet pořádek v lednici není vždy úplně jednoduché. Mnozí z nás se snaží alespoň o částečnou organizaci jídla a rozdělují ho uvnitř chladničky podle svých zajetých pravidel do jednotlivých přihrádek – mléčné výrobky pospolu, zatímco maso samostatně oddělené od ostatních potravin. Věděli jste, že každá potravina v lednici má své ideální místo?
Mléko nepatří do dveří lednice. Kam ho nejlépe umístit, aby vydrželo déle čerstvé?
I skladování potravin má svá pravidla. Teplota a vlhkost se v jednotlivých přihrádkách uvnitř lednice liší. Největší chlad je ve spodní přihrádce, kam byste měli ukládat syrové maso. V prostřední přihrádce se zase nejvíce líbí mléčným výrobkům a uzeninám. No a nejvyšší přihrádka je vhodná pro hotové pokrmy určené k okamžité spotřebě.
Mléko nepatří do dveří lednice
Dveře lednice jsou zónou s nejvyšší teplotou. Ideálně v nich skladujte marmelády, džemy a džusy. Kvůli častému otevírání zde není vhodné ukládat potraviny, které se brzy kazí. Mléko je jednou z nich. Nesvědčí mu prudké změny teploty.
Mléko je nejlepší uchovávat spolu s ostatními mléčnými výrobky. Tam má ideální podmínky pro to, aby zůstalo co nejdéle čerstvé. Nevýhodou v tomto případě bývá výška přihrádky a mnohdy se otevřené mléko k ostatním mléčným výrobkům nevejde. V takovém případě je nejlepší nechat mléko v originálním obalu, který přispívá k trvanlivosti.
Zdroj: redakce, www.littlethings.com; zdroj foto: www.iStock.com