Foodblog roku 2024 vyhlásil vítěze! Které blogy udávají trendy a podle kterých je radost vařit?

11. ročník soutěže Foodblog roku se nesl v duchu „spojování se“, cest, nádraží, secese i Alfonse Muchy a samozřejmě domácího vaření! Že to na první pohled nejde dohromady? Tak se zajděte podívat do překrásně zrekonstruovaného Foyer Café na Hlavním nádraží, kde letošní slavnostní vyhlášení proběhlo!

V loňském roce Foodblog roku oslavil kulaté desáté narozeniny a vyhlašovalo se spousta výročních cen. Letos byla pravidla o hodně jednodušší. Odborná porota, opětovně sestavená z redakcí vybraných gurmet časopisů a nakladatelství, vybrala jednoho jediného blogera, který se stal FOODBLOGEREM pro rok 2024. Z kategorií pak zůstal OBJEV roku, kterého hledala porota společně se sledujícími na sociálních sítích a společností ETA. Vyhlašovaly se také „výzvy“, které vznikly ve spolupráci s partnery. Tentokrát byly tři, a to výzva se společností ETA, Tchibo Coffizz a Foyer Café.

V secesním stylu

Tématem akce bylo ono zmiňované SPOJUJEME SE. Ohromující interiér Café Foyer se secesní výzdobou inspiroval i téma, do kterého se celé vyhlašování zahalilo. „Letos máme trochu náročnější dress code. Jak by tě oblékl Alfons Mucha! To je, že? Ale my víme, že foodblogeři mají naše kostýmové „plesy“, nebo spíš další výzvy, opravdu rádi, a tak se těšíme na tu plejádu krásných lidí!“ řekla Adéla Elizeus, která s Lukášem Hejlíkem a Anetou Linkovou soutěž spolupořádá. A jak řekla, tak se i stalo. Nechyběly krásné oděvní kreace, stylové doplňky a květiny ve vlasech.

Vítězné fanfáry

A jak to tedy celé dopadlo? Jako první porota vyhlásila Objev roku, kterým se stal mladý a energický Adam Rundus. Na svém instagramovém profilu tvoří různorodý obsah, nejen nápadité videorecepty, ale i recenze restaurací a zajímavé gastro tipy.

Jako překvapení si porota přichystala speciální cenu Eso poroty, kterou získala Nuselská kuchta za její „břitký až nekorektní humor a nejdelší příspěvky v Kosmíru a na facebooku“. Přesvědčte se sami, Kamila Treichelová vás naučí vařit třeba sečuánskou kuchyni, ale hlavně se zaručeně královsky pobavíte.

A pak přišel vrchol večera a vyhlášení hlavní ceny Foodbloger roku 2024. Vítězství si letos odnesli manželé Pavlína a Martin Lubojatzky, kteří tvoří pod jménem Lubojatzky couple. Porotu přesvědčili konzistentní prací, která zahrnuje perfektně popsané originální recepty s profesionálně zvládnutými video postupy.

Vybrat jediného vítěze nebylo jednoduché, rozhodovaly maličkosti a porota má i další tipy, které by vás mohly inspirovat. Sledujte například Neplechu na plechu, Marka Pavalu, Garden and Kitchen, Lžičku cukru nebo Mamachef.

Vyhlášení se konalo 22. září ve Foyer Café na Hlavním nádraží v Praze.

V porotě zasedala Adéla Elizeus (Došel karamel), Klára Michalová (Prima FRESH), Darina Sieglová (Apetit), Johana Grohová a Kateřina Bednářová (Gurmet).

Zdroj: Foodblog roku

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty