Fresh Festival on-line tour nabízí přehled nejlepších restaurací, kaváren a pivovarů v západních Čechách

Na Fresh festivalech jsme se letos nemohli potkat osobně, tak jsme si pro vás připravili alespoň takovou malou on-line tour. Vydali jsme se do míst, kde se festivaly každoročně konají, a zmapovali tam pro vás nejzajímavější gastronomické a turistické cíle.

Až příště vyrazíte na západ, východ nebo sever Čech, budete vědět, kde se dobře najíst, napít a kam vyrazit na výlet.

Ať už pro vás bude náš výběr inspirací, nebo si sestavíte svůj vlastní seznam, tak věřte, že vaší návštěvou svým oblíbeným podnikům pomůžete a ony to v této nelehké situaci opravdu ocení. A důležité varování na závěr – sledování videí doporučujeme jen s plným žaludkem.

V prvním díle vás vezmeme na západ Čech.

Připravili jsme pro vás žebříček TOP podniků, které v západních Čechách stojí za vaši pozornost. Máte jiné favority? Tak si to nenechávejte pro sebe a napište nám je do komentářů pod videem.

Restaurace / Bistra FRESH TOP 15

Kavárny FRESH TOP 10

Pivovary a Minipivovary FRESH TOP 10

Kompletní seznam všech 39 pivovarů najdete na Pivni.info

Gastronomických a turistických cílů je v regionu celá řada, doporučujeme tedy vaši návštěvu rozložit do více dnů a ubytovat se třeba v Hotelu Purkmistr, který nabízí komfortně vybavené pokoje, pivní lázně, wellness, bowling, restauraci a minipivovar.

Při své gastrotour byste neměli minout ani regionální potraviny a lokální produkty. Každou sobotu můžete navštívit Plzeňské farmářské trhy.

Regionální potraviny Plzeňského kraje najdete přehledně na webu www.regionalnipotravina.cz, produkty si můžete objednat v jejich e-shopech nebo se pro některé z nich vydat osobně.

Chcete-li doopravdy „ochutnat Česko“, zamiřte do těch restaurací, které českou kuchyni vaří opravdu dobře. Při jejich výběru se nechte vést modrým kulatým logem Czech Specials. Ochutnávejte Česko, www.czechspecials.cz

Kam na výlet a jaká místa nesmíte minout?

Tipy, kam vyrazit nejen v západních Čechách najdete na www.kudyznudy.czDalší tipy pak najdete i na www.visitplzen.eu

Pro inspiraci přinášíme recept z Comix kitchen & bar – 3násobný vítěz Fresh festivalu Plzeň

Hovězí „sashimi“

  • 150 g hovězí svíčkové
  • 5 g lanýžového oleje
  • 20 g sušených rajčat
  • 10 g kaparů
  • 30 g limety
  • 10 g rokety
  • Fleur de sel
  • tasmánský pepř

Střed hovězí svíčkové osolte, opepřete a zprudka grilujte. Maso z grilu sundejte, když je v úpravě medium rare. Nakrájejte ho na tenké plátky, zakápněte lanýžovým olejem a dozdobte sušenými rajčaty, kaparovými plody, roketou a opečenou limetou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty