Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Kam za jídlem
Kam za jídlem

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Bar Prolog oslavil 1. narozeniny a představil nové koktejlové menu

Bar Prolog představil nové koktejlové menu

Bar Prolog představil nové koktejlové menu Zdroj: archiv Bar Prolog

  • Zavřít
Bar Prolog představil nové koktejlové menu

Bar Prolog představil nové koktejlové menu Zdroj: archiv Bar Prolog

V rámci oslav prvního výročí fungování baru Prolog na pražském Andělu bylo uvedeno nové koktejlové menu, na jehož přípravě se osobně podílely významné persony koktejlové kultury – Erik Lorincz a Achim Šipl.

Seznam.cz banner

O podniku Prolog – The Exceptional Cocktail Bar

Výjimečný bar Prolog najdete poblíž zastávky metra Anděl a jeho koktejlový koncept je prezentován jako bar s duší. Podnik se totiž nechal inspirovat obecně rozšířeným výzkumem amerického lékaře Duncana MacDougalla z roku 1907, který stanovil váhu lidské duše na 21 g. A právě toto magické číslo je ústředním motivem celého konceptu, jenž se odráží i na skladbě koktejlového lístku, neboť v něm najdete 21 originálních a nezapomenutelných koktejlů.

A právě novou "sedmičku" koktejlů pod hlavičkou Specials připravili světoznámí barmani v rámci narozeninové oslavy.

O koktejlech a patronech nového menu

Erik Lorincz je od roku 2010 šéfbarmanem ve slavném American Baru v legendárním londýnském hotelu Savoy, přičemž jeho kariéra začínala kdysi v Praze a v Bratislavě. Během let získal celou řadu ocenění, z nichž za zmínku stojí například vítězství v prestižní soutěži World Class Cocktail Competition v roce 2010 nebo úspěchy z Tales of the Cocktail, kde v roce 2011 vyhrál American Bar hotelu Savoy první místo v kategorii Nejlepší hotelový bar na světě a Erik získal titul International Bartender of the Year. Časopis GQ jej zároveň označil jako jednu ze 100 nejlepších věcí v Londýně. V současnosti rovněž, kromě svého působení v hotelu Savoy, cestuje po celém světě, kde mimo jiné prezentuje vlastní exkluzivní řadu koktejlových pomůcek s názvem Birdy v unikátním japonském designu.

Prezentované koktejly:

GREEN PARK

Green Park byl široké veřejnosti otevřen v roce 1826. Téhož roku byl v západním konci parku postaven oblouk oslavující slavná vítězství vévody z Wellingtonu. Podobně lze tak slavit spojením ginu Tanqueray No.10, čerstvé citronové šťávy, bazalky, bílku, cukru a celerových bitters.

COFFEE BOULEVARDIER

Ve dvacátých letech vycházel magazín The Boulevardier, který dal stejné jméno i jednomu z velmi klasických koktejlů. Ten je však ozvláštněn kromě whiskey Bulleit Rye, Campari a vermutu také o kávu a pomerančový prach.

ROZHOVOR Erik Lorincz: Prozradím vám, na jaký drink sbalíte každého chlapa
Prima maminka

ROZHOVOR Erik Lorincz: Prozradím vám, na jaký drink sbalíte každého chlapa

EL BULLI

Slavnou španělskou experimentální restauraci šéfkuchaře Ferrana Adrii zřejmě není třeba dlouze představovat, a tak lze očekávat delikátní snoubení chutí tequily Don Julio s černým pepřem, yuzu, čerstvou citronovou šťávou, agáve sirupem a avokádem.

NAPOLEON’S WISH

Obyvatelem londýnské adresy 27b Canonbury Square byl mnohdy kontroverzní spisovatel George Orwell, jehož velmi známá knížka Farma zvířat se díky touhám jedné ze svých postav stala inspirací pro tento koktejl z whisky Johnnie Walker Gold, Calvadosu, sladkého vermutu a Peychaud bitters.

Achim Šipl je profesionální barman zabývající se progresivní mixologií. V rámci svého více než dvacetiletého působení za barem získal několik prestižních ocenění jako např. vítězství v The European Friendship Cup v Moskvě v roce 2012 nebo titul světového šampiona na Mistrovství světa v míchání nealkoholických nápojů v roce 2013. Naplno se věnuje vzdělávacím kurzům, psaní odborných textů a knih či speciálním cateringovým službám s prvky molekulární mixologie. Momentálně působí ve společnosti Rudolf Jelínek jako Globální ambasador ovocných destilátů a jako Brand Manager značky Saint James pro Českou republiku.

Prezentované nealkoholické koktejly:

SLASH SMASH

Snahy zastavit stárnutí jdou ruku v ruce s přirozenou lidskou marnivostí a málokdy mají valného úspěchu. To ovšem neplatí pro jemný květinový nápoj z jahod, červené papriky a karamelu.

COU COU

Soutěžní koktejl, jehož předlohou byla mladá láska odehrávající se uprostřed ovocných sadů, v sobě skrývá prémiový genmaicha čaj, hruškový a broskvový džus, exotické yuzu pyré, kokosový olej a perlivou vodu.

CASCARA

Přemýšlíte nad čajem? Přemýšlíte nad kávou? Nedělejte kompromisy a dejte si čaj Cascara, vyráběný z usušených kávových slupek, který servírujeme s trochou agávového sirupu a sušenými banány.

Pokud hledáte výjimečné místo, které stojí za návštěvu a dokážete ocenit kreativní a neotřelý přístup, je Bar Prolog pro vás to pravé. Na této úrovni jsou už koktejly malá umělecká díla, která degustujte stejně jako menu ve fine-diningové restauraci. Vše hraje roli – vzhled, vůně i chuť... V době předvánočních setkávání s přáteli je Bar Prolog naším tajným tipem, kde si to opravdu užijete!

(klam)

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Sdílejte článek
Štítky čaj káva whisky restaurace cukr narozeniny barman koktejl sirup gin bílek koktejl bar Prolog koktejlový bar

Návrhy pro vás

Jahodová bomba – pohledný dezert z voňavých jahod bude ozdobou každé jarní oslavy Sladké

Jahodová bomba – pohledný dezert z voňavých jahod bude ozdobou každé jarní oslavy

Kuřecí roláda s nádivkou a masovou šťávou podle receptu z Lokálu – dokonalý sváteční oběd Maso

Kuřecí roláda s nádivkou a masovou šťávou podle receptu z Lokálu – dokonalý sváteční oběd

Kapří hamburger – česká rybí specialita v moderním kabátku Hlavní jídla

Kapří hamburger – česká rybí specialita v moderním kabátku

Mandlový tvarohový koláč s makovou náplní – pečený cheesecake pro milovníky českého máku Sladké

Mandlový tvarohový koláč s makovou náplní – pečený cheesecake pro milovníky českého máku

Gratinované brambory s gothajem – jednoduchá večeře pro celou rodinu Hlavní jídla

Gratinované brambory s gothajem – jednoduchá večeře pro celou rodinu

Rolované bramborové knedlíky plněné uzeným masem s cibulovou omáčkou Omáčky

Rolované bramborové knedlíky plněné uzeným masem s cibulovou omáčkou

Baba ghanoush z cukety se zeleninou – originální verze oblíbeného předkrmu z levantské kuchyně Předkrmy a chuťovky
12

Baba ghanoush z cukety se zeleninou – originální verze oblíbeného předkrmu z levantské kuchyně

Těhotnej kuchař: Philly cheesesteak – grilovaný hovězí steak v žemli původem z Filadelfie Maso

Těhotnej kuchař: Philly cheesesteak – grilovaný hovězí steak v žemli původem z Filadelfie


Přečtěte si také

Novinky
Křupavá a svěží kedlubna – jarní poklad, který si zaslouží místo na vašem talíři

Křupavá a svěží kedlubna – jarní poklad, který si zaslouží místo na vašem talíři

Sladké
Jahodová bomba – pohledný dezert z voňavých jahod bude ozdobou každé jarní oslavy

Jahodová bomba – pohledný dezert z voňavých jahod bude ozdobou každé jarní oslavy

Maso
Kuřecí roláda s nádivkou a masovou šťávou podle receptu z Lokálu – dokonalý sváteční oběd

Kuřecí roláda s nádivkou a masovou šťávou podle receptu z Lokálu – dokonalý sváteční oběd

Hlavní jídla
Kapří hamburger – česká rybí specialita v moderním kabátku

Kapří hamburger – česká rybí specialita v moderním kabátku

Sladké
Mandlový tvarohový koláč s makovou náplní – pečený cheesecake pro milovníky českého máku

Mandlový tvarohový koláč s makovou náplní – pečený cheesecake pro milovníky českého máku

Prostřeno!
Prostřeno: Honzovy buchty s povidly a tvarohem

Prostřeno: Honzovy buchty s povidly a tvarohem

Prostřeno!
Prostřeno: Pečená kachna se zelím a knedlíkem podle Marie ze Zrádců

Prostřeno: Pečená kachna se zelím a knedlíkem podle Marie ze Zrádců

Prostřeno!
Prostřeno: Portobello tatarák podle Marie

Prostřeno: Portobello tatarák podle Marie

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Zapečené penne s kuřecím masem a hráškem s omáčkou ze zakysané smetany – dokonalá rodinná večeře

Zapečené penne s kuřecím masem a hráškem s omáčkou ze zakysané smetany – dokonalá rodinná večeře

Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny Hlavní jídla

Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny

Marry Me pasta s krevetami okouzlí jemnou krémovou omáčkou se sušenými rajčaty Hlavní jídla

Marry Me pasta s krevetami okouzlí jemnou krémovou omáčkou se sušenými rajčaty

Sladké
Jahodová bomba – pohledný dezert z voňavých jahod bude ozdobou každé jarní oslavy

Jahodová bomba – pohledný dezert z voňavých jahod bude ozdobou každé jarní oslavy

Mandlový tvarohový koláč s makovou náplní – pečený cheesecake pro milovníky českého máku Sladké

Mandlový tvarohový koláč s makovou náplní – pečený cheesecake pro milovníky českého máku

Vanilkové pudinkové řezy s jahodami – oblíbený a lehký dezert na plech Sladké

Vanilkové pudinkové řezy s jahodami – oblíbený a lehký dezert na plech

Maso
Kuřecí roláda s nádivkou a masovou šťávou podle receptu z Lokálu – dokonalý sváteční oběd

Kuřecí roláda s nádivkou a masovou šťávou podle receptu z Lokálu – dokonalý sváteční oběd

Těhotnej kuchař: Philly cheesesteak – grilovaný hovězí steak v žemli původem z Filadelfie Maso

Těhotnej kuchař: Philly cheesesteak – grilovaný hovězí steak v žemli původem z Filadelfie

Sloní žrádlo – retro chuťovka z měkkého salámu, na chlebíčky nebo na vidličku Předkrmy a chuťovky

Sloní žrádlo – retro chuťovka z měkkého salámu, na chlebíčky nebo na vidličku

Předkrmy a chuťovky
Baba ghanoush z cukety se zeleninou – originální verze oblíbeného předkrmu z levantské kuchyně
12

Baba ghanoush z cukety se zeleninou – originální verze oblíbeného předkrmu z levantské kuchyně

Špenátová omeleta plněná sýrem cottage – perfektní víkendová snídaně plná bílkovin Předkrmy a chuťovky

Špenátová omeleta plněná sýrem cottage – perfektní víkendová snídaně plná bílkovin

Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení Polévky

Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení

Nápoje
Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer
9

Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer

Mai Tai jako alibi? Koktejl plný tajemství vás dostane do kolen Nápoje

Mai Tai jako alibi? Koktejl plný tajemství vás dostane do kolen

Espresso Martini doma ke snídani nebo v proslulém baru? Jak si udělat koktejl, který ovládl svět Nápoje

Espresso Martini doma ke snídani nebo v proslulém baru? Jak si udělat koktejl, který ovládl svět

Hlavní jídla
Kapří hamburger – česká rybí specialita v moderním kabátku

Kapří hamburger – česká rybí specialita v moderním kabátku

Mexická kořeněná tilápie s bramborami na páře – jemná ryba v kořeněném kabátku oživí jídelníček Ryby a mořské plody

Mexická kořeněná tilápie s bramborami na páře – jemná ryba v kořeněném kabátku oživí jídelníček

Pečený losos s jarním bramborovým salátem – rychlá a zdravá večeře pro všední den Ryby a mořské plody

Pečený losos s jarním bramborovým salátem – rychlá a zdravá večeře pro všední den

Polévky
Rychlá polévka s bramborovými nočky – hřejivá miska vývaru, která potěší každý den

Rychlá polévka s bramborovými nočky – hřejivá miska vývaru, která potěší každý den

Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení Polévky

Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení

Krémová kuřecí polévka s máslovými fazolemi – sytý oběd provoněný bylinkami Polévky

Krémová kuřecí polévka s máslovými fazolemi – sytý oběd provoněný bylinkami

Předkrmy a chuťovky
Baba ghanoush z cukety se zeleninou – originální verze oblíbeného předkrmu z levantské kuchyně
12

Baba ghanoush z cukety se zeleninou – originální verze oblíbeného předkrmu z levantské kuchyně

Špenátová omeleta plněná sýrem cottage – perfektní víkendová snídaně plná bílkovin Předkrmy a chuťovky

Špenátová omeleta plněná sýrem cottage – perfektní víkendová snídaně plná bílkovin

Sloní žrádlo – retro chuťovka z měkkého salámu, na chlebíčky nebo na vidličku Předkrmy a chuťovky

Sloní žrádlo – retro chuťovka z měkkého salámu, na chlebíčky nebo na vidličku

Předkrmy a chuťovky
Špenátová omeleta plněná sýrem cottage – perfektní víkendová snídaně plná bílkovin

Špenátová omeleta plněná sýrem cottage – perfektní víkendová snídaně plná bílkovin

Křupavý pečený květák v bagetě s avokádovým dipem
a zeleninovým salátem Vegetariánské

Křupavý pečený květák v bagetě s avokádovým dipem
a zeleninovým salátem

Zelený chřest se sýrovou drobenkou – jarní zelenina v křupavém kabátku Zelenina

Zelený chřest se sýrovou drobenkou – jarní zelenina v křupavém kabátku

Sladké
Jahodová bomba – pohledný dezert z voňavých jahod bude ozdobou každé jarní oslavy

Jahodová bomba – pohledný dezert z voňavých jahod bude ozdobou každé jarní oslavy

Kynutý zamotaný koláč s jahodami a pudinkem – vyzkoušejte šťavnatý moučník plný chuti Sladké

Kynutý zamotaný koláč s jahodami a pudinkem – vyzkoušejte šťavnatý moučník plný chuti

Tvarohové „cheesecake“ řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou Sladké

Tvarohové „cheesecake“ řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou

Recepty
Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci

Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci

Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou Saláty

Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou

Beze zbytku: Asijský salát s křupavou ochucenou rýží a arašídovým dresinkem Saláty

Beze zbytku: Asijský salát s křupavou ochucenou rýží a arašídovým dresinkem

Omáčky
Rolované bramborové knedlíky plněné uzeným masem s cibulovou omáčkou

Rolované bramborové knedlíky plněné uzeným masem s cibulovou omáčkou

Špenátové halušky s nivovou omáčkou, křupavou slaninou a karamelizovanou cibulí Přílohy

Špenátové halušky s nivovou omáčkou, křupavou slaninou a karamelizovanou cibulí

Kopřivová nádivka s mandlemi – lehká jarní klasika ideální nejen na Velikonoce Recepty

Kopřivová nádivka s mandlemi – lehká jarní klasika ideální nejen na Velikonoce

prima-cnn-news

Česko si může oddechnout. Ebola se u pacienta z Bulovky nepotvrdila, oznámil ministr Válek Hádka ve studiu: I vy jste Brusel, vmetla Nerudová Davidovi. Po slovech Knotka vyprskla smíchy Auto na Hodonínsku srazilo skupinu cyklistů. Jeden zemřel, dva jsou vážně zranění

prima-zeny

Režiséři, zpozorněte! Anetu Vignerovou čeká velká herecká kariéra, říká přesvědčivě Kolečko Na co si dát pozor při výběru dovolené? Pět hvězd není zárukou kvality hotelu, říká odbornice Zuzana Stavná jako cvičitelka jógy a spirituální koučka nadzvedne některým mandle

prima-zoom

Požár pražského hotelu měl osm obětí O tajemném asijském jednorožci jste možná nikdy neslyšeli. Bájné zvíře ale skutečně existuje Uhynulé vydry odhalují znečištění řek: Vědci žádají o pomoc veřejnost

prima-fresh

Křupavá a svěží kedlubna – jarní poklad, který si zaslouží místo na vašem talíři Jahodová bomba – pohledný dezert z voňavých jahod bude ozdobou každé jarní oslavy Kuřecí roláda s nádivkou a masovou šťávou podle receptu z Lokálu – dokonalý sváteční oběd

prima-cool

Kingdom Come baví novým trailerem Tom Cruise se rozpovídal o Top Gunu 3, chystá i jeden závodní sequel Návrat Buffy má druhou hlavní hvězdu. Herečka ze Star Wars roli získala v dojemném videu se Sarah Michelle Gellar

playboy

Co vás čeká v květnovém vydání magazínu Playboy? Není to lenost, je to terapie: Proč si znovu pouštíme staré dobré seriály? Sexy za všechny prachy: Máma, která z porodnice zamířila na plastiku

lajk

Známý český rapper obviněn ze znásilnění: Parťák Řezníka vysvětlil, co se v Plzni stalo Láďa Hruška se vzdal snu na rekonstrukci stavení. Chátrající dům raději prodává Benda o zápasu s Novotným: Dát mu přes tlamu je občanská povinnost, nejen za Aničku

prima-living

Hana Třeštíková před porodem řeší bydlení. V osmém měsíci předělávala kuchyň Nejteplejší léto všech dob? Meteorologové varují před velkými vedry Bublinový palác Pierra Cardina vznikal 14 let. Dnes patří k nejdražším domům v Evropě

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.