3 tipy na osvěžující drinky s příchutí letního Španělska

Vydejte se na slunné pobřeží Španělska a objevte tajemství osvěžujících míchaných nápojů, které vám přinesou chuť léta přímo do vaší skleničky.

Ať už si chcete vychutnat tradiční Sangríu plnou ovocných tónů, pomerančový Fizz plný bublinek, nebo neotřelou variaci ginu s tonikem, tyto recepty vás provedou krok za krokem přípravou všech zmiňovaných lahodných koktejlů. Připravte se na večer plný španělské atmosféry, během kterého bude každý doušek připomínat bezstarostné dny strávené pod jižním sluncem.

Spanish Fizz 🍊

Ingredience na 1 drink:

  • 150 ml cavy
  • 30 ml vermutu
  • plátek pomerančové kůry
  • pomeranč na ozdobu
  • led

Postup:

Sklenici naplňte ledem, pomalu do ní nalijte cavu a dolijte vermutem. Plátek pomerančové kůry přetočte pár centimetrů nad hladinou drinku tak, aby se z ní uvolnily vonné silice, které fizzu dodají svěží aroma.

Nebo zkuste Aperol Spritz podle videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE: Aperol Spritz

Sangría 🍇

Ingredience na 1 džbánek:

  • 750 ml červeného vína
  • 40 ml brandy
  • ovoce - například pomeranč, jablko, broskev, meloun, hroznové víno
  • cukr nebo med na doslazení
  • sodovka nebo pomerančový džus na dolití (pokud chcete odlehčenější verzi)

Postup:

Ovoce nakrájejte na menší kousky, vložte ho do džbánku, následně zalijte brandy a červeným vínem. Přidat můžete také sodu nebo pomerančový džus a doslaďte dle chuti. Sangríi dejte odležet do ledničky alespoň na 4 hodiny, ale klidně i přes noc, aby ovoce nasáklo a chutě se tak lépe propojily.

Jahodovo-ibiškový G&T 🍓

Ingredience na 1 drink:

  • 30 ml jahodovo-ibiškového sirupu
  • 45 ml ibiškového ginu
  • tonic nebo sodovka na dolití

Na sirup:

  • 1 šálek vody
  • 1 šálek cukru
  • ½ šálku sušeného ibišku
  • 10 jahod zbavených slupek a nakrájených na kousky
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy

Postup:

Sirup: V malém hrnci přiveďte vodu a cukr k varu a míchejte, dokud se všechen cukr nerozpustí. Odstavte z ohně, přidejte ibišek a jahody. Nechte 10 minut louhovat. Vidličkou rozmačkejte jahody, aby se uvolnila veškerá šťáva, a nechte je zcela vychladnout. Jemně přeceďte, vmíchejte citronovou šťávu.

Koktejl: Sirup s ginem protřepejte v shakeru plném ledu. Směs pak přecezenou nalijte do sklenice s ledem a dolijte tonikem nebo sodou.

Zdroj foto: e-delikatesy

archiv eDelikatesy

Autor článku

archiv eDelikatesy

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty