reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

4 tipy na známé osvěžující koktejly: Aperol Spritz, Hugo, Bellini a Rossini
Autor: archiv Vinium 4 tipy na známé osvěžující koktejly: Aperol Spritz, Hugo, Bellini a Rossini

4 tipy na známé osvěžující koktejly: Aperol Spritz, Hugo, Bellini a Rossini

Hodnoceno: 3x
Oblíbené koktejly leckterých barů, které si můžete bez problémů namíchat u vás doma? Ano, máme pro vás čtveřici, se kterou nikdy nešlápnete vedle.
do 10 minut
1 porce

Populární Prosecco

Název tohoto italského vína vychází ze stejného původního jména bílé vinné odrůdy. Ovšem od roku 2010 smí být Prosecco užíváno pouze k označování původu, odrůda se nyní jmenuje Glera. Sekty se ale mohou vyrábět i z dalších druhů révy jako Chardonnay, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Rulandské bílé, Bianca, Frankovka nebo vzácnější Cabernet Sauvignon a Pinot Noir. Sekty z těchto odrůd ale už nemohou nést název Prosecco.

Frizzante

Slovo „Frizzante“ pochází z italštiny a do češtiny lze přeložit jako „jemně perlivé“. Nejčastěji se tímto přívlastkem označuje víno Prosecco, jde tedy o jeho mírně šumivou variantu. Technologii, při níž je víno plněno pod tlakem do lahví, se nazývá Charmatova metoda a používá se především u mladých, svěžích a ovocných vín.

reklama

reklama

Postup

Aperol spritz

  1. Sklenici nejprve naplňte ze 2/3 kostkami ledu.
  2. Následně přidejte sodu, Prosecco a na závěr krouživým pohybem Aperol.
  3. Díky krouživému pohybu se všechny ingredience dokonale propojí.
  4. Na závěr drink ozdobte plátkem pomeranče.

Hugo

  1. Do sklenice vložte několik podrcených lístků máty.
  2. Přilijte bezinkový sirup, sodu a šumivé víno. Poměry se různí, proto zkuste dle své chuti např. 2/3 šumivého vína a 1/3 sody.
  3. Drink promíchejte a podávejte s drceným ledem.
Už jste někdy zkusili koktejl Hugo?
Autor: archiv Vinium Už jste někdy zkusili koktejl Hugo?

Bellini

  1. Broskve dobře oloupejte a rozmixujte na pyré.
  2. Do něj pak přilijte vodu, šťávu z citronu a trochu cukru.
  3. Směs promíchejte v šejkru.
  4. Sklenici na šumivé víno naplňte z 1/4 broskvovým pyré a zbytek dolijte Proseccem.
  5. Před podáním pořádně vychlaďte.

Rossini

  1. Čerstvé a omyté jahody rozmixujte na pyré.
  2. Sklenici na šumivé víno naplňte z 1/4 jahodovým pyré a zbytek dolijte šumivým vínem.
  3. Podávejte vychlazené a ozdobené čerstvou jahodou.
Bellini a Rossina. Ideální osvěžení pro domácí brunch.
Autor: archiv Vinium Bellini a Rossina. Ideální osvěžení pro domácí brunch.

reklama