Suroviny
Postup přípravy
Brambory si předvaříme, rozkrájíme na plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme a dáme do trouby na 30 minut. Zhruba po 20 minutách smícháme smetanu s bylinkami dle chuti (např. kopr, bazalka, tymián) a zalijeme tím brambory. Pečeme dál.
Lososa nafiletujeme, okořeníme, pokapeme citronem a dáme uležet na půl hodiny do lednice (zatím nesolíme).
Na pánvi na olivovém oleji zpěníme do růžova nakrájenou cibulku, přidáme najemno nakrájený česnek a pokrájená sušená rajčata. Pak ještě dodáme zmražený listový špenát a počkáme do vyvaření vody. Posolíme a přidáme čtyři lžíce smetany.
Na trošce olivového oleje opečeme ideálně na grilovací pánvi připraveného odleženého lososa čtyři až pět minut z každé strany, rybu posolíme a můžeme podávat na špenátu a s bylinkovými bramborami.