Regionální potravina

Lívancový dort s jahodami, tvarohem a mléčným karamelem

Moje hodnocení
3x

Děti milují lívance, dospělí milují lívance, tak co takhle vyzkoušet lívancový dort? Základem dortu jsou samo sebou lívance, které doplňuje sladkokyselý jahodový džem, osvěžující náplň z tvarohu a slavnostní dotek dodá mléčný karamel.

8 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Rozšlehejte vejce, cukr a hrnek mléka. Do směsi přisypte mouku a promíchejte. Postupně přidávejte zbytek mléka, ovšem těsto by nemělo být příliš tekuté.
  2. Přidejte jedlou sodu a prášek do pečiva a vyšlehejte do hladkého těsta.
  3. Na přepuštěném másle smažte větší lívance z obou stran dozlatova.
  4. Vyšlehejte smetanu s moučkovým cukrem a vmíchejte do tvarohu.
  5. Dort na sebe vrstvěte tak, že vychladlé lívance potírejte střídavě tvarohovou směsí, mléčným karamelem a jahodovým džemem.
  6. Poslední lívanec potřete tvarohovou směsí a zdobte čerstvými jahodami. Nechte hodinu vychladnout v lednici.

PRIMA TIP: Pokud v domácích zásobách nenajdete domácí, vsaďte na kvalitní výrobky od malovýrobců. Zkuste třeba jahodový džem Vališ vyrobený z jahod v BIO kvalitě, které rostou v sadech sv. Prokopa v Týně nad Vltavou. A na zakapání použijte mléčný karamel Danka, který je vyrobený z kravského mléka a řepkového cukru bez jakýchkoliv konzervantů a přídatných látek. Obě potraviny jsou nositeli ocenění Regionální potravina.

Vyzkoušejte kynuté lívance podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Nadýchané kynuté lívance

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Regionální potravina


Přečtěte si také

Recepty