Suroviny
- Lilek 300 g
- krájená rajčata (pěkně zralá nebo z konzervy) 400 g
- Mozzarella 150 g
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- hrst čerstvých nasekaných bylinek (rozmarýn, bazalka, oregano...)
- Olivový olej 2 lžičky
Postup přípravy
- Lilky podélně nakrájejte na 5 až 10 mm silné plátky, potřete olivovým olejem a ochuťte solí a pepřem.
- Mozzarellu nakrájejte na 3 mm silné plátky. V misce smíchejte rajčata se solí, pepřem a nasekanými bylinkami.
- Pět minut předehřívejte zavřený gril při středním nastavení. Trychtýř nastavte na nepřímý žár.
- Lilky opékejte při nízké teplotě asi dvě minuty z každé strany.
- Olivovým olejem vytřete zapékací misku a naskládejte do ní lilky, rajčata i mozzarellu. Zapékejte v předehřátém grilu na 200 °C po dobu asi patnácti minut.