Lilek a la parmigiana na grilu
Zdroj: archiv Outdoorchef
Lilek a la parmigiana na grilu
Zdroj:
archiv Outdoorchef
Moje hodnocení
10x
Výhoda grilu s poklicí spočívá v tom, že v něm můžete připravovat jídla, která jste zvyklí dělat doma v troubě. Například zapečené lilky s rajčaty jsou vyloženě letní jídlo, které si přímo říká o přesunutí z kuchyně na zahradu...
2 porce
30 minut
Suroviny
Lilek
300 g
krájená rajčata (pěkně zralá nebo z konzervy)
400 g
Lilky podélně nakrájejte na 5 až 10 mm silné plátky, potřete olivovým olejem a ochuťte solí a pepřem.
Mozzarellu nakrájejte na 3 mm silné plátky. V misce smíchejte rajčata se solí, pepřem a nasekanými bylinkami.
Pět minut předehřívejte zavřený gril při středním nastavení. Trychtýř nastavte na nepřímý žár.
Lilky opékejte při nízké teplotě asi dvě minuty z každé strany.
Olivovým olejem vytřete zapékací misku a naskládejte do ní lilky, rajčata i mozzarellu. Zapékejte v předehřátém grilu na 200 °C po dobu asi patnácti minut.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.