Léto na talíři: Pečená feta s rajčaty podle Kardamommy

Moje hodnocení
1x

Pečené sýry získávají stále na oblibě, ať už oštěpek na grilu, hermelín v alobalu, nebo raclette na bramborách. Kolem Středozemního moře zapékají sýr feta a jemu podobné s medem či zeleninou a podávají ho buď jako předkrm, nebo hlavní chod. Výhodou je blesková příprava v jednom pekáči, nekonečná obměna se zeleninou a kořením a návyková chuť.

4 porce
45 minut
středomořská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C, funkci horní a spodní pečení. Rajčata pokrájejte nahrubo, cherry rajčata na poloviny. Vsypte je do středního pekáčku, přidejte nahrubo nasekaný česnek, zakápněte vše olivovým olejem a posypte oreganem. Osolte je a opepřete. Ve středu vytvořte místo pro fetu. Zakápněte ji olejem a posypte trochou oregana a pepře.
  2. Pečte v předehřáté troubě 30 minut doměkka. Pak vytáhněte, posypte natrhanou bazalkou.
PRIMA TIP: Podávejte s čerstvým pečivem k namáčení nebo s plátky opečeného chleba, na který naneste rozpečenou fetu a navrch dejte rajčátka. Z chuťovky můžete snadno udělat i hlavní chod. Stačí vedle v hrnci uvařit těstoviny a smíchat je s upečeným sýrem a rajčaty.

Jako přílohu upečte jednoduchou focacciu podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jednou rukou

Tereza Veselková Jednou rukou

Blogerka Kardamomma je máma dvou holčiček. Žije v podhůří Jeseníků a ráda vaří pro svou rodinu a přátele zdravá, barevná, a hlavně lahodná jídla. Jako vystudovaná grafička je stejně ráda i fotí a prezentuje na blogu Kardamomma.cz. V roce 2020 se stala Objevem roku v anketě Food Blog roku a o rok později se ve stejné soutěži umístila mezi TOP 15 food blogy v Česku. Na blogu i ve své kuchařce ukazuje krásu přírody i poctivých surovin a v receptech se snaží kombinovat hodně zeleniny a zdravých potravin. Myslí však hlavně na to, aby jídla chutnala dětem i dospělým a jejich příprava byla co nejjednodušší. Zvládnete ji jednou rukou, pokud máte v druhé třeba dítě, skleničku vína nebo foťák.

Vydalo nakladatelství Došel karamel.


Přečtěte si také

Recepty