Placky
- cuketa 1 ks
- sůl
- červená cibule 1 ks
- rajčata (velká) 4 ks
- máta (nasekaná) 1 hrst
- feta 100 g
- vejce 1 ks
- polohrubá mouka 1 hrnek
- pepř (čerstvě namletý)
- oregano (sušené) 1/2 lžičky
- řepkový olej (na smažení)
Dip
- bílý jogurt 200 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- citronová šťáva
- bylinky
Postup přípravy
- Do mísy nahrubo nastrouhejte omytou cuketu, osolte ji a nechte 10 minut odstát. Poté z ní vymačkejte co nejvíce tekutiny a vraťte ji do mísy.
- Přidejte najemno nakrájenou červenou cibuli a rajčata nakrájená na malé kostičky. Přihoďte hrst nasekané máty, nadrobenou fetu, vejce, polohrubou mouku a kypřicí prášek. Osolte, opepřete a dochuťte sušeným oreganem.
- Směs důkladně promíchejte. V pánvi rozehřejte řepkový olej a smažte na něm placičky z obou stran dozlatova. Nechte odsát přebytečný tuk na papírových utěrkách.
- Podávejte s jogurtovým dipem, stačí jen jogurt dochutit solí, pepřem, případně trochou citronové šťávy. Můžete přidat i nasekané bylinky, například pažitku, kopr nebo petrželku.
Křupavé rajčatovo-cuketové smaženky s jogurtovým dipem Zdroj: S Klárou v kuchyni
Vyzkoušejte také výborné cuketové placky s jogurtovým dipem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE