Křupavé rajčatovo-cuketové smaženky s jogurtovým dipem

Moje hodnocení
3x

Smažené placičky jsou oblíbené na celém světě a často se do nich zpracovávají lokální a sezonní suroviny. U nás nejvíce frčí bramboráky a zelňáky, ale není důvod, proč se omezovat jen na tyto tradiční suroviny. Zkuste ryze letní variantu z rajčat a cuket, které právě dominují českým zahrádkám. Výsledek je zvenku křupavý a uvnitř báječně šťavnatý. S osvěžujícím dipem jsou tyto placičky skvělým tipem na letní večeři.

4 porce
30 minut
středomořská

Placky

Dip

Postup přípravy

  1. Do mísy nahrubo nastrouhejte omytou cuketu, osolte ji a nechte 10 minut odstát. Poté z ní vymačkejte co nejvíce tekutiny a vraťte ji do mísy.
  2. Přidejte najemno nakrájenou červenou cibuli a rajčata nakrájená na malé kostičky. Přihoďte hrst nasekané máty, nadrobenou fetu, vejce, polohrubou mouku a kypřicí prášek. Osolte, opepřete a dochuťte sušeným oreganem.
  3. Směs důkladně promíchejte. V pánvi rozehřejte řepkový olej a smažte na něm placičky z obou stran dozlatova. Nechte odsát přebytečný tuk na papírových utěrkách.
  4. Podávejte s jogurtovým dipem, stačí jen jogurt dochutit solí, pepřem, případně trochou citronové šťávy. Můžete přidat i nasekané bylinky, například pažitku, kopr nebo petrželku.

Vyzkoušejte také výborné cuketové placky s jogurtovým dipem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty