Léto na talíři: Zapečené cukety alla caprese s rajčaty a mozzarellou

Moje hodnocení
2x

Cuketa je v létě všudypřítomná. Naštěstí je v kuchyni velmi variabilní surovinou, která se dá zpracovat na stovky různých způsobů. Zkuste například zapečené cukety s mozzarellou a rajčaty. Během chvíle tak vykouzlíte výtečnou přílohu ke grilovačce nebo lehkou bezmasou večeři.

4 porce
45 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Omyté cukety podélně rozkrojte a lžičkou vydlabejte vodnatá semínka. Položte je do zapékací misky řeznou stranou nahoru, osolte, opepřete a zakapejte olivovým olejem. Vložte do rozehřáté trouby a pečte asi 15 minut.
  2. Cukety vyndejte z trouby a nechte lehce zchladnout, troubu ale nevypínejte.
  3. Nakrájejte rajčata a mozzarellu na plátky. Na cukety naneste lžičkou trochu bazalkového pesta. Navrch střídavě pokládejte kolečka rajčat a sýra. Poté osolte, opepřete a posypte sušeným oreganem a bazalkovými lístky. Nakonec pokapejte olivovým olejem.
  4. Vložte do trouby a zapékejte asi 10 minut, až se sýr napůl rozteče. Podávejte posypané lístky čerstvé bazalky.
PRIMA TIP: Není to úplně tradiční, ale pokud chcete výraznější chuť, můžete cukety nakonec dochutit pár kapkami balzamikového krému.

Cuketa je univerzální surovina. Vyzkoušejte z ní připravit výtečné placky s jogurtovým dipem podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Vyzkoušejte i další recepty alla caprese

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty