Suroviny
- cukr krupice 420 g
- žloutek 6 ks
- olej 1/2 hrnku
- mléko 1/4 hrnku
- citronová šťáva (ze 2 limetek)
- citronová kůra (ze 2 limetek)
- mouka 250 g
- lískové ořechy (namleté) 100 g
- bílek 8 ks
- vinný kámen 1 špetka
- sůl 1 špetka
Na polevu
- moučkový cukr 1 hrnek
- voda 1–2 lžičky
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C. Do mísy dejte cukr, žloutky, olej, mléko, limetkovou šťávu a nastrouhanou kůru a vše šlehejte dohromady asi 4–5 minut elektrickým šlehačem. Do velké mísy nasypte mouku, oříšky a kypřicí prášek, přidejte tekutou směs a dobře promíchejte, aby se vše dobře spojilo.
- Do misky dejte bílky, přidejte vinný kamínek a sůl a vyšlehejte dotuha. Jemně vmíchejte do moučné směsi a lžící směsí naplňte bábovkovou formu a pečte 50–60 minut.
- Poleva: Vodu a cukr smíchejte dohromady a přelijte přes bábovku.