Martina Čerňanská
,
Michal Šajmir

Kokosová hrnková bábovka

Moje hodnocení
84x

Jednoduchý recept, ideální třeba na chalupu, je vhodný i pro úplné začátečníky. Měření klasickým hrnkem čtvrtlitrákem vám urychlí práci. A výsledná chuť? Vážně výborná!

12 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Formu na bábovku důkladně vymažte a vysypte strouhankou.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Do mouky přidejte ostatní suroviny a důkladně promíchejte. 1/3 těsta dejte bokem a přimíchejte do něj kakao.
  4. Do připravené formy vlijte kokosové těsto a následně opatrně vlijte i těsto s kakaem. Zlehka promíchejte špejlí, tak aby vzniklo mramorování.
  5. Bábovku vložte do předehřáté trouby a pečte ji asi 45 minut, přičemž ji po 30 minutách začněte průběžně kontrolovat pomocí špejle. Jakmile se těsto na špejli přestane lepit, je bábovka hotová
  6. Upečenou kokosovou bábovku nechte trochu vychladnout, vyklopte z formy a můžete podle chuti ozdobit nebo lehce pocukrovat moučkovým cukrem.

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Michal Šajmir


Přečtěte si také

Recepty