Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kokosová hrnková bábovka
Jednoduchý recept, ideální třeba na chalupu, je vhodný i pro úplné začátečníky. Měření klasickým hrnkem čtvrtlitrákem vám urychlí práci. A výsledná chuť? Vážně výborná!
do 1 hodiny
12 porcí
Suroviny (12 porcí)
- cukr krupice 1 hrnek
- Mléko 1 hrnek
- hladká mouka 2 hrnky
- rostlinný olej 0,5 hrnku
- strouhaný kokos 1,5 hrnku
- prášek do pěciva 1 sáček
- vanilkový cukr 1 sáček
- Vejce 3 ks
- kvalitní kakao 2 lžíce
- tuk a strouhanka na vymazání
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Formu na bábovku důkladně vymažte a vysypte strouhankou.
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Do mouky přidejte ostatní suroviny a důkladně promíchejte. 1/3 těsta dejte bokem a přimíchejte do něj kakao.
- Do připravené formy vlijte kokosové těsto a následně opatrně vlijte i těsto s kakaem. Zlehka promíchejte špejlí, tak aby vzniklo mramorování.
- Bábovku vložte do předehřáté trouby a pečte ji asi 45 minut, přičemž ji po 30 minutách začněte průběžně kontrolovat pomocí špejle. Jakmile se těsto na špejli přestane lepit, je bábovka hotová
- Upečenou kokosovou bábovku nechte trochu vychladnout, vyklopte z formy a můžete podle chuti ozdobit nebo lehce pocukrovat moučkovým cukrem.
Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com