Suroviny
- cukr krupice 1 hrnek
- mléko 1 hrnek
- hladká mouka 2 hrnky
- rostlinný olej 0,5 hrnku
- strouhaný kokos 1,5 hrnku
- vanilkový cukr 1 sáček
- vejce 3 ks
- kakao (kvalitní) 2 lžíce
- rostlinný tuk (na vymazání)
- strouhanka (na vysypání)
Postup přípravy
- Formu na bábovku důkladně vymažte a vysypte strouhankou.
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Do mouky přidejte ostatní suroviny a důkladně promíchejte. 1/3 těsta dejte bokem a přimíchejte do něj kakao.
- Do připravené formy vlijte kokosové těsto a následně opatrně vlijte i těsto s kakaem. Zlehka promíchejte špejlí, tak aby vzniklo mramorování.
- Bábovku vložte do předehřáté trouby a pečte ji asi 45 minut, přičemž ji po 30 minutách začněte průběžně kontrolovat pomocí špejle. Jakmile se těsto na špejli přestane lepit, je bábovka hotová
- Upečenou kokosovou bábovku nechte trochu vychladnout, vyklopte z formy a můžete podle chuti ozdobit nebo lehce pocukrovat moučkovým cukrem.
Vyzkoušejte i recept na tradiční mramorovou hrníčkovou bábovku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE