Dezert
- tuk 125 g
Předkrm
- máslo 1 dávka
Dezert
- cukr 60 g
Předkrm
Dezert
- máslo 150 g
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Předkrm:Ledový salát s olivami, dresinkem a lososem
postup:
1. Zelený salát umyjeme a nakrájíme do mísy, kam přidáme olivy, špetku soli a dresink, který si umícháme z bílého jogurtu, rozdrceného česneku a dochutíme ho vegetou.Na dresink:
300 ml bílého jogurtučesnek dle chutivegetamletý pepřolivový olejsůl
2. Lososa si nakrájíme na kostičky, rybu jemně posolíme a lehce orestujeme na pánvi s horkým máslem. Odložíme a před podáváním ho ještě jednou osmažíme na trošce oleje, aby získal křupavou kůrčičku.
3. Salát promícháme s masem, navrch dáme dresink a podáváme s bagetkou.