Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cuketa
  • Kam za pivem
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cuketa
    • Kam za pivem
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Recepty
Martina Čerňanská
,
Bettina Matthaeiová
Pin it

Hit týdne

Další hity

Živáňská vepřová pečeně

Živáňská vepřová pečeně
Koprová omáčka
Nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami
Populární
Nepečené mini dortíky s jahodami a krémem z bílé čokolády
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
Citronovo-medová vepřová žebírka s brambory a fenyklem podle Jamieho Olivera
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku

Lasagne s pečenou paprikou, cuketou a ricottou

Lasagne s pečenou paprikou, cuketou a ricottou

Lasagne s pečenou paprikou, cuketou a ricottou Zdroj: Vegetariánská kuchyně pro labužníky

  • Zavřít

Lasagne s pečenou paprikou, cuketou a ricottou Zdroj: Vegetariánská kuchyně pro labužníky

Moje hodnocení
6x

Příprava sice zabere trochu víc času, ale když už jsou lasagne v troubě, můžeme se svým hostům s radostí věnovat – nebo ještě připravit nějaký čerstvý salát.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • červená paprika 1 kg
  • piniové oříšky 40 g
  • cuketa 400 g
  • olivový olej 2 lžíce
  • sůl
  • pepř
  • lasagne 9 plátků
  • tymián 1 svazek
  • crème fraîche 200 g
  • ricotta 250 g
  • chilli (chilli vločky, např. Piment d´Espelette) 1 lžička
  • tvrdý sýr (nastrouhaný) 40 g

Postup přípravy

  1. Troubu zahřejte na 220 ºC (horkovzdušná 200 ºC). Papriky rozkrojte, odstraňte semeník včetně bílých přepážek, půlky paprik opláchněte a znovu podélně rozkrojte. Čtvrtiny lusků potom urovnejte na plech vyložený papírem na pečení. Zapněte funkci grilu a papriky grilujte 15–20 minut, dokud se na nich nezačnou tvořit tmavé skvrny a bubliny. Plech vyjměte z trouby a překryjte vlhkou kuchyňskou utěrkou. Přibližně po 10 minutách bude možné dílky paprik snadno oloupat.
  2. Mezitím nasucho opražte piniová jádra dozlatova. Cukety očistěte a podélně je rozkrájejte na plátky silné přibližně ½ cm. Pořádně rozehřejte grilovací pánev, vytřete ji 1 lžící oleje a opékejte na ní plátky cukety z každé strany asi 1 minutu. Dejte je stranou, osolte a opepřete.
  3. Plátky lasagní vařte ve slané vodě přibližně 4 minuty. Musíte je občas promíchat, aby se neslepily a uvařily se rovnoměrně. Potom je propláchněte studenou vodou a naskládejte mezi dvě vlhké kuchyňské utěrky, aby zůstaly elastické.
  4. Opláchněte a osušte tymián, lístky nasekejte. Crème fraîche promíchejte s ricottou, chilli vločkami a tymiánem.
  5. Troubu zahřejte na 170 ºC (horkovzdušná 150 ºC). Zbylým olejem vymažte obdélníkovou zapékací misku. Dno poklaďte nejprve paprikami, zakryjte je plátky lasagní a potřete ricottovou směsí. Pak pokračujte paprikami, lasagnemi a tak dále. Jednotlivé vrstvy vždy trochu posypte piniovými jádry. Poslední vrstvou by měla být ricotta. Posypte ji nastrouhaným sýrem. Lasagne pečte v horké troubě (uprostřed) asi 40 minut.
  6. Obměna: Lilkové lasagne: Omyjte 1,2 kg lilku, nakrájejte na plátky silné asi 2 cm, posolte a nechte přibližně 30 minut „vypotit“. Mezitím předvařte 9 plátků lasagní. Na pánvi bez tuku opražte 40 g piniových jader dozlatova. Opláchněte a osušte ½ svazku tymiánu a nasekané lístky vmíchejte do 400 g ricotty. Smíchejte 200 g rajčatového protlaku s 2 lžičkami harissy, 2 lžičkami citronové šťávy a 1–2 lžičkami cukru.
  7. Lilky opláchněte, vysušte a po částech smažte na 2 lžících olivového oleje z každé strany 2 minuty. Přebytečný tuk z plátků vysajte kuchyňským papírem. Troubu zahřejte na 170 ºC (horkovzdušná 150 ºC).
  8. Obdélníkovou zapékací misku vytřete 1 lžící olivového oleje a klaďte do ní jednotlivé vrstvy. Jako první lilek, pak plátky lasagní, rajčatový protlak a ricottu. Vrstvy prosypte piniovými jádry. Povrch posypte 40 g čerstvě nastrouhaného tvrdého sýra. Lasagne pečte v horké troubě asi 40 minut.

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

Zdroj receptu

Bettina Matthaeiová

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Sladké

Volarské guladschen, tedy čtvercové koláče plněné tvarohem

Předkrmy a chuťovky

Rychlá a snadná sýrová omáčka k nachos

Recepty

Kuřecí karbanátky s cuketou a parmezánem pečené v troubě

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Recepty

Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem

Sladké

Plněné briošky z kynutého máslového těsta se skořicovou náplní

Předkrmy a chuťovky
6

Křupavé grissini tyčinky z kynutého těsta podle Pavla Berkyho


Přečtěte si také

Soutěžící

Petra Kostková

Soutěže Prostřeno!

Soutěž Prostřeno! o pět balíčků produktů Idilia Foods (25. 9. - 28. 9. 2023)

Sladké

Volarské guladschen, tedy čtvercové koláče plněné tvarohem

Novinky

Mixér: oslava sladkých makronek, famózní mušle nebo nová restaurace s italskou kuchyní

Tradice našich babiček

Vánoce v klidu: Začněte s dárky včas! S BELIS potěšíte všechny, kdo rádi vaří

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Jak uskladnit vyloupané vlašské ořechy, aby dlouho vydržely

Předkrmy a chuťovky

Rychlá a snadná sýrová omáčka k nachos

Recepty

Kuřecí karbanátky s cuketou a parmezánem pečené v troubě

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty

Domácí vaječné těstoviny – základní recept i ochucené varianty

Těstoviny

Skromně a chutně: Těstoviny cacio e pepe ricotta podle Pasta Queen

Přílohy

Gnocchi alla Sorrentina – domácí bramborové noky s rajčatovou omáčkou a mozzarellou podle Pasta Queen

Sladké

Volarské guladschen, tedy čtvercové koláče plněné tvarohem

Sladké

Plněné briošky z kynutého máslového těsta se skořicovou náplní

Sladké
10

Černá roláda s kakaem a čokoládou podle Cukrařinky

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Maso

Jíme zdravě s dětmi: Masová sekaná s cuketou, rýží a mrkví

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Home & Decor

Kvalitní kuchařský nůž vám usnadní přípravu pokrmů

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Nápoje

Tinto de Verano – španělský letní drink z červeného vína

Ryby a mořské plody

Fritované olihně se solí a pepřem v asijském stylu

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Ryby a mořské plody

Skromně a chutně: Bramborový koláč s uzenou makrelou

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Polévky

Dubáková polievka s osúchom aneb Polévka z hříbků s nákypem z brambor se zakysankou

Polévky

Dýňová polévka s pivem a sýrem – oblíbená klasika v novém kabátku

Předkrmy a chuťovky

Rychlá a snadná sýrová omáčka k nachos

Předkrmy a chuťovky
6

Křupavé grissini tyčinky z kynutého těsta podle Pavla Berkyho

Předkrmy a chuťovky

Jemná játrová paštika se švestkovým želé

Recepty

Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem

Recepty

Nakládaný houbařský hermelín à la kulajda

Vegetariánské

Křupavé tofu smažené na pánvi se sladkokyselou omáčkou v asijském stylu

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Zavařeniny

Zavařujeme: Švestkový džem s vůní perníčků

Saláty

Green Goddess aneb božský zelený dresink je jednoduchý a hodí se skoro na všechno

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Recepty

Utopencův salát se špekáčky a kysaným zelím

Drůbež

Šumavská pečená kachna s houbovou omáčkou a krupicovými knedlíky

Maso

Vepřová líčka v krémové omáčce z lesních hříbků s domácími špeclemi s opečenou slaninou

Přílohy

Tak trochu jiné halušky s brynzou, slaninovým pyré, zeleninou a bramborovou slámou

prima-cnn-news

Rusové ze mě vymlátili duši. Islámský stát je proti nim banda skautů, líčí krutě mučený Brit Rakušan používal šifrovaný telefon. Mafiána to ze mě nedělá, brání se ministr vnitra Být straníkem už není in, shodují se politologové. Z popularity SPD jsou překvapeni

prima-zeny

Honza Dědek vzpomíná na největší výzvu. V roli hosta ho Jan Kraus pořádně vyškolil Návštěvníci se musí protáhnout mezi nahými těly. Výstava kontroverzní umělkyně šokuje Tiktokerka Anna Dvořáková by chtěla domů sluhu. Na kolegu prozradila, že v zákulisí štěká

prima-zoom

Kdo byl nejbohatší sportovec historie? Žralok dostal zálusk na lachtana. Podívejte se, kdo v napínavém souboji zvítězil Utahraptor byl krutým lovcem. Podívejte se, jak líčil na kořist

prima-fresh

Volarské guladschen, tedy čtvercové koláče plněné tvarohem Mixér: oslava sladkých makronek, famózní mušle nebo nová restaurace s italskou kuchyní Vánoce v klidu: Začněte s dárky včas! S BELIS potěšíte všechny, kdo rádi vaří

prima-cool

Stallone přiznal velkou chybu Kazmův milion dolarů může jít na dobrou věc. Slavný bavič byl vyzván, aby pomohl zachránit nemocného Martínka Harry Potter: Nejnovější informace o seriálu slibují jednu klíčovou věc

playboy

Co vás čeká v říjnovém čísle časopisu Playboy? Playmate a pictorialy říjnového vydání Thermes Marins de Saint Malo: Trendy na TikToku se mění, touha po kvalitní péči zůstává

lajk

Něco jí našli v prsu. Týnuš Třešničková po popáleninách dál válčí s osudem Zpěvačka Tereza Kerndlová je těhotná, začali spekulovat její fanoušci Jaromír Soukup jen zírá, jak si Agáta užívá s Dopitou. Ten je u ní jako doma

prima-living

Co dělat, když pes kašle. Na vysoce nakažlivý psincový kašel platí i bazalka a heřmánek Jak vyčistit skvrny od červené řepy. Vyzkoušeli jsme hned několik postupů. Fungují všechny Smíchat, rozhodit a zasadit! Pár nápadů, jak si na podzim pohrát s cibulkami jarních cibulovin

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.