Krém
- bílek 4 kusy
Těsto
- cukr 200 g
Těsto
- kypřicí prášek do pečiva 1 sáček
Krém
- malina 100 g
Těsto
- voda 100 ml
Krém
- cukr 1 lžíce
Postup přípravy
1. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny, bílky s vanilkovým cukrem do sněhu. Do žloutků přidáme Heru a vodu a mícháme do pěny. Přidáme hladkou mouku s kypřicím práškem a na závěr do těsta opatrně vmícháme sníh. Dort pečeme při 180 °C asi 30 až 40 minut.
2. Ve velké míse vyšleháme bílky se solí, postupně přidáme cukr a vanilkový cukr na krém. Heru dáme do další mísy a šleháme ji tak dlouho, dokud nezbělá a nezíská hustotu šlehačky. Trvá to minimálně čtvrt hodiny. Za stálého míchání přidáme sníh.
3. Maliny propasírujeme přes husté síto. Ochutíme cukrem a pálenkou. Směs následně přidáme po kapkách do krému. Nezapomínáme stále míchat.
4. Korpus podélně rozkrojíme a mezi jednotlivé vrstvy dáme polovinu krému. Zbytek krému naneseme na celý dort.