Suroviny
- mouka 200 g
- cukr 35 g
- máslo 35 g
- citronová kůra 1 dávka
- droždí 10 g
- mléko 100 ml
- sůl 1 špetka
- rum 1 lžíce
- vanilkový cukr 1 dávka
- švestky 1 dávka
- moučkový cukr 1 dávka
Postup přípravy
Suroviny na těsto do hladka vymícháme a necháme je stát na teplém místě
Po dvou hodinách těsto přemícháme a po další hodině si je rozdělíme na malé kousky
Do každého zabalíme půl osušené švestky (nebo jiného ovoce), ale pozor – mokré se špatně do knedlíku balí a často vytéká
Zabalené knedlíky necháme ještě chvíli dokynout
Vaříme je na páře, paříme je přikryté na plátně 15 – 20 minut
Nakonec je sypeme moučkovým cukrem a perníkem nebo tvrdým strouhaným tvarohem a polijeme rozpuštěným máslem