Kombinace pečného květáku a cizrny je naprosto skvělá. Pokud přidáte ještě trochu anglické slaniny, k dokonalosti tomuto zimnímu salátu už nic chybět nebude.
4 porce
60 minut
Suroviny
Květák
1 menší hlávka
mrkev
2 ks
Anglická slanina
4 plátky
vařená nebo sterilovaná cizrna
200 g
Řepkový olej
1 lžíce
Sůl
Pepř
Na zálivku
citronová štáva
1 lžíce
Olej
1/2 lžíce
Med
1 lžička
Postup přípravy
Květák očistěte a rozeberte na růžičky. Vařte ho ve vroucí osolené vodě do poloměkka, asi 3 minuty. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky, slaninu na nudličky.
Na plech rozložte růžičky vařeného květáku, nakrájenou mrkev, slaninu a cizrnu. Osolte, opepřete a pokapejte olejem. Dejte péct do trouby na 200 °C asi na 15–20 minut.
Všechny ingredience na zálivku pečlivě promíchejte a osolte špetkou soli. Vyndejte horký salát, pokapejte ho zálivkou a rozdělte na talíře.