Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Květákový teplý salát

4 porce
do 1 hodiny
Květákový teplý salát
Květákový teplý salát Autor: Jezte česky
Kombinace pečného květáku a cizrny je naprosto skvělá. Pokud přidáte ještě trochu anglické slaniny, k dokonalosti tomuto zimnímu salátu už nic chybět nebude.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Na zálivku:

Reklama

Postup

  1. Květák očistěte a rozeberte na růžičky. Vařte ho ve vroucí osolené vodě do poloměkka, asi 3 minuty. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky, slaninu na nudličky.
  2. Na plech rozložte růžičky vařeného květáku, nakrájenou mrkev, slaninu a cizrnu. Osolte, opepřete a pokapejte olejem. Dejte péct do trouby na 200 °C asi na 15–20 minut.
  3. Všechny ingredience na zálivku pečlivě promíchejte a osolte špetkou soli. Vyndejte horký salát, pokapejte ho zálivkou a rozdělte na talíře.
Reklama

Květákový teplý salát Foto:

Květákový teplý salát                                                                                   Foto: Jezte česky

JJezte českyEZTE ČESKY– rok v naší kuchyni

Jana Vašáková, Zdena Skokanová N.

Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezonní suroviny v kuchyni – autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám. Naučí vás připravovat domácí marmelády, sirupy i nanuky, nezapomínají ani na netradiční vánoční a velikonoční menu nebo pochoutky z posvícení. Navíc v knize najdete zajímavosti a reportáže z tradiční zabijačky nebo z honu.

Vydalo nakladatelství Smart Press

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama