Příloha
- brambory 1 kg
Head
- omáčka 1 lžíce
Příloha
- máslo 1 dávka
Head
- pepř 1 lžička
Příloha
- koření kmín 1 špetka
- olej 1 dávka
Head
- solamyl 3 lžíce
Postup přípravy
Omyté maso nakrájíme na malé nudličky a v míse smícháme s veškerým kořením a pivem
Cibuli nakrájíme nadrobno a vše promícháme a necháme přes noc uležet v lednici
Pak nabereme na lžíci, vytvoříme bochánky a ty po obou stranách usmažíme v malém množství oleje na pánvi
Podle chuti dokořeníme a podáváme s přílohou
Den předem si naložíme zelí
Ideálně hlávku raného zelí si očistíme, vyndáme košťál
Zelí nakrájíme najemno, nejlépe na kráječi a přes noc naložíme do oleje, octa, cukru a soli (přiměřeně podle chuti), aby zelí zkřehlo a natáhlo všechny chutě
Oloupané brambory si uvaříme doměkka a poté dobře rozšťoucháme s jarní cibulkou a máslem