Svatava Coolinářka Vašková pro McCain

Kuřecí prsa se špenátovo-ricottovou peřinkou a hranolky

Moje hodnocení
3x

Hledáte tip, co uvařit rodině k večeři? Vsaďte na kuřecí prsa zapečená v rajčatové omáčce s lahodnou peřinkou z ricotty a špenátu. K tomu podávejte upečené hranolky a zaručujeme, že tohle kombo bude mít úspěch i u dětí.

4 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do malých zapékacích misek (na jednu porci) vlijte rajčatovou passatu (do každé cca 100 ml), osolte, opepřete a posypte oreganem. Pečením se později vytvoří chutná omáčka.
  2. V cedníku proudem vroucí vody spařte špenát společně s nasekaným stroužkem česneku. Zavadlý špenát nechte zcela vychladnout, vymačkejte z něj vodu a nasekejte na kousky.
  3. Ricottu dejte do misky, přidejte nasekaný špenát s česnekem, žloutek, muškátový oříšek a všechno smíchejte a osolte.
  4. Kuřecí prsa z obou stran osolte a opepřete. Na ghí maso zprudka opečte z obou stran, aby se zatáhlo, ale uvnitř zůstalo syrové. Takto připravené ho položte do zapékacích misek na rajčatovou vrstvu.
  5. Nyní na maso naložte ricottovou směs – na každé prso přibližně jednu lžíci. Zapékací misku s takto připraveným masem a rajčatovou směsí dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C asi na 20-30 minut. Společně s masem dejte na druhém plechu do trouby péct i hranolky.
  6. Upečené maso a hranolky servírujte společně.

Vyzkoušejte i recept na oblíbenou klasiku – masové koule v rajské omáčce podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Svatava Coolinářka Vašková pro McCain


Přečtěte si také

Recepty