Suroviny
- kuřecí prsa 4 ks
- rajčatová passata 400 ml
- oregano 1 lžička
- přepuštěné máslo 1 lžička
- ricotta 250 g
- baby špenát 80 g
- česnek 1 stroužek
- žloutek 1 ks
- muškátový oříšek 1 špetka
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- hranolky (např. McCain 1.2.3 Fries Crinkle)
Postup přípravy
- Do malých zapékacích misek (na jednu porci) vlijte rajčatovou passatu (do každé cca 100 ml), osolte, opepřete a posypte oreganem. Pečením se později vytvoří chutná omáčka.
- V cedníku proudem vroucí vody spařte špenát společně s nasekaným stroužkem česneku. Zavadlý špenát nechte zcela vychladnout, vymačkejte z něj vodu a nasekejte na kousky.
- Ricottu dejte do misky, přidejte nasekaný špenát s česnekem, žloutek, muškátový oříšek a všechno smíchejte a osolte.
- Kuřecí prsa z obou stran osolte a opepřete. Na ghí maso zprudka opečte z obou stran, aby se zatáhlo, ale uvnitř zůstalo syrové. Takto připravené ho položte do zapékacích misek na rajčatovou vrstvu.
- Nyní na maso naložte ricottovou směs – na každé prso přibližně jednu lžíci. Zapékací misku s takto připraveným masem a rajčatovou směsí dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C asi na 20-30 minut. Společně s masem dejte na druhém plechu do trouby péct i hranolky.
- Upečené maso a hranolky servírujte společně.
Kuřecí prsa se špenátovo-ricottovou peřinkou a hranolky Zdroj: Svatava Coolinářka Vašková pro McCain
Vyzkoušejte i recept na oblíbenou klasiku – masové koule v rajské omáčce podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE