Suroviny
- slunečnicový olej 3 lžíce
- sůl špetka
- kukuřičný škrob 2 lžíce
- kuřecí prsa (nakrájená na tenké proužky) 2 ks
- zázvor (oloupaný a pokrájený nadrobno) 2,5 cm
- česnek (oloupaný a prolisovaný) 3 stroužky
- brokolice (na růžičky) 1 ks
- limetková šťáva 2
- sójová omáčka 6 lžic
- cukr krupice 6 lžic
- chilli papričky (pokrájená) 1 ks
Postup přípravy
- Rozehřejte olej na velké pánvi. Dobře promíchejte sůl a pepř s kukuřičným škrobem, poté ve směsi obalte kuřecí proužky.
- Jakmile je olej dostatečně zahřátý, vložte proužky do pánve a smažte dozlatova. Děrovanou lžící maso vyndejte a přesypejte na talíř vyložený papírovými utěrkami.
- Pánev sundejte z plotny (měla by vám v ní zůstat asi 1 lžíce oleje), přidejte zázvor, česnek a promíchejte. Přidejte brokolici a pokrájenou chilli papričku.
- V malé misce smíchejte šťávu z limet, sójovou omáčku, cukr a poté směsí přelijte brokolici v pánvi. Vraťte na plotnu zvyšte plamen a nechte probublávat pár minut, dokud se omáčka trochu nezredukuje a brokolice neprovaří.
- Přisypejte hotové kuře, promíchejte a pár minut nechte prohřát. Přidejte polovinu jarní cibulky, opět promíchejte a podávejte s uvařenou rýží. Zasypejte čerstvou jarní cibulkou a případně i kousky chilli papriček.
Vyzkoušejte i recept na výtečné kuře kung pao z restaurace SIA
Kompletní recept najdete ZDE