Suroviny
- kuřecí maso 0.5 kg
- koriandr None ks
- kuřecí vývar 0.5 dcl
- krevety 0.5 kg
- bílé víno 0.5 dcl
- pálivé papričky 2 ks
- sůl None ks
- pepř None ks
- máslo 3 lžíce
- olivový olej None ks
- petržel None ks
- rýže basmati 0.5 kg
- červená paprika 0.5 ks
- žlutá paprika 0.5 ks
- zelená paprika 0.5 ks
- cibule 1 ks
- cuketa 1 ks
Postup přípravy
Kuře nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme jemně nakrájenou pálivou papričku, nakrájený česnek, vše důkladně promícháme, naložíme do olivového oleje, necháme hodinu odležet a pak pečeme na pánvi dozlatova. Vyjmeme z pánve, do které nalijeme vývar, který necháme zredukovat. V poslední fázi přidáme nakrájený koriandr.
Krevety: Do olivového oleje vložíme jemně nakrájený česnek, papričku, petrželku, osolíme, opepříme a vložíme krevety. Vše důkladně promícháme, necháme hodinu odstát a poté dáme na rozpálenou pánev. V průběhu přidáme máslo a trochu bílého vína, aby se nám udělala šťáva na polití.
Rýži Basmati vložíme s osolenou vodou do hrnce v poměru 2 : 1 (2 díly vody, 1 díl rýže). Po uvaření rýže vmícháme 1 lžíci másla na zjemnění chuti.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené papriky, cuketu nakrájenou na kostičky (dle chuti a možnosti i jinou zeleninu), vše lehce osolíme a opepříme.
Když je vše hotové, naservírujeme na rozehřátý talíř rýži Basmati, ozdobíme zeleninou a dle chuti strávníků podáváme kuřecí maso, krevety nebo obojí.
Hlavní jídlo: kuřecí a krevetová směs na rýži Basmati s restovanou zeleninouIngredience:
|