Hlavní
- máslo 1 polévková lžíce
- hladká mouka 1 čajová lžička
- žampion 100 g
- šalotka 100 g
Hlavní
- pepř
- worchestrová omáčka
- víno madeira 0.1 l
Postup přípravy
- Plátky svíčkové osol, opepři a na rozpálené pánvi na másle opeč z obou stran.
- Dej odpočívat na teplo. Připrav tousty, do výpeku po mase přidej omáčku Madeira a zjemni máslem.
- Zprudka opeč husí játra a dej je na maso.
- Tournedos podáváme na opečených plátcích toastového chleba přelité omáčkou Madeira a postrouhané žampionem.
Příprava madeirské omáčky:
- Na másle opeč pokrájenou cibuli, žampiony, petrželku, zapraš moukou, osmahni a podlij vývarem, přidej víno, worcester, odsol a povař.