Prostřeno: Tournedos Rossini

Tournedos Rossini

Moje hodnocení
62x

Toto francouzské steakové jídlo pravděpodobně vymysleli kuchaři pro skladatele Gioachina Rossini. To se to potom "italskému Mozartovi" skládala hudba jedna báseň!

1 porce
60 minut

Head

Hlavní

Head

Hlavní

  • pepř
  • worchestrová omáčka
  • víno madeira 0.1 l

Postup přípravy

  1. Plátky svíčkové osol, opepři a na rozpálené pánvi na másle opeč z obou stran.
  2. Dej odpočívat na teplo. Připrav tousty, do výpeku po mase přidej omáčku Madeira a zjemni máslem.
  3. Zprudka opeč husí játra a dej je na maso.
  4. Tournedos podáváme na opečených plátcích toastového chleba přelité omáčkou Madeira a postrouhané žampionem.

Příprava madeirské omáčky:

  1. Na másle opeč pokrájenou cibuli, žampiony, petrželku, zapraš moukou, osmahni a podlij vývarem, přidej víno, worcester, odsol a povař.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty