Suroviny
- daňčí maso 800 g
- slanina 150 g
- kořenová zelenina 200 g
- cibule 2
- česnek 5 stroužků
- koňak 50 ml
- sádlo 4 PL
- nové koření 5 kuliček
- pepř celý 5 kuliček
- jalovec 5 kuliček
- bobkový list 2
- tymián
- cukr krupice 2 PL
- rajčatové pyré 2 PL
- vinný ocet 1 PL
- citron 1
- houby 500 g
- rakytníkový kompot 2 PL
- strouhaný perník 4 PL
- vývar 500 ml
- červené víno 500 ml
Postup přípravy
- Nakrájené maso osolte, smíchejte s koňakem a nechte odležet.
- Maso pak zprudka opečte maso, vyndejte a ve výpeku osmahněte slaninu, kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, celé koření.
- Přidejte cukr, rajčatové pyré, plátky citronu a ocet.
- Podlijte vývarem a vínem a dejte dusit do trouby.
- Když je maso skoro měkké, vmíchejte houby, rakytníkový džem, perník a duste úplně doměkka.