Suroviny
- vepřová játra 600 g
- slanina 100 g
- máslo 40 g
- hladká mouka 1 lžíce
- kečup 1 lžíce
- tymián 3 snítky
- worcesterová omáčka
- sůl
- pepř
- tatarská omáčka
- Šťouchané brambory
Postup přípravy
- Plátky jater na okrajích nařízněte, osolte, opepřete a obalte v hladké mouce.
- Na pánvi opečte plátky slaniny, vyjměte je, přidejte máslo a játra zprudka opečte po obou stranách. (Opečené plátky jater musí být uvnitř růžové).
- Do výpeku přidejte tymián, zastříkněte worcesterem, přidejte vývar, kečup, odvařte a nakonec zahustěte kostičkami tuhého másla.
- Játra podávejte s opečenými šťouchanými bramborami s cibulkou a petrželkou, tatarskou omáčkou a přelité šťávou.