Postup přípravy 3
- rajče 4 kusy
Postup přípravy 2
- limetka 1 kus
Postup přípravy 3
- med 2 lžíce
- rajčatové pyré 1 dávka
Postup přípravy 2
- pepř 1 špetka
Postup přípravy 3
- sůl 1 špetka
- olivový olej 1 dávka
Postup přípravy
1
V misce ušleháme marinádu z olivového oleje a citronové šťávy, prsa nakrájíme na dlouhé proužky, osolíme, poprášíme chilli a vložíme do misky s marinádou a necháme alespoň půl hodiny marinovat
Šunku nakrájíme podle proužků masa
2
Rozpálíme gril nebo grilovací pánev, vložíme celá rajčata se slupkou, česnek a opečeme, až bude slupka rajčat svraštělá a česnek měkký
Poté oloupeme a rozmixujeme rajčata, přidáme přísady (tj
česnek, chilli, pyré, šťávu z limetek, med) a dáme vychladit
3
Dužinu z avokáda rozmačkáme vidličkou, přidáme limetkovou šťávu, chilli papričku, olivový olej, rozmixujeme na hladkou směs a dochutíme solí a pepřem
4
Na každý proužek masa položíme šunku a podélně napichujeme na špejli, pečeme na grilu nebo grilovací pánvi a během grilování potíráme marinádou
Podáváme s avokádovým dipem, rajčatovou salsou, zbylou cibulovou natí a pečivem
Ingredience: 500 ml mléka,4 vejce,200 g hladké mouky,špetka soli,olej na smažení,250 g listového špenátu,150 g slaniny,150 g eidamu,100 ml smetany (33 %),2 stroužky rozdrceného česneku,sůl,špetka Vegety
postup:Z mléka, vejce, mouky a soli mixérem vytvoříme hladké těstíčko, které dáme do chladničky na hodinu odležet
Špenát spaříme
Na pánvi zpěníme slaninu, přidáme špenát, smetanu, česnek, sůl, Vegetu, sýr a necháme prohřát
Odstavíme
Na oleji usmažíme po obou stranách palačinky, které naplníme směsí
Na talíř dáváme rozkrojené a posypané sýrem, ozdobené cherry rajčaty
Teplota: 160 °C Vhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 5 a víceObtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: česká Doba přípravy: do 30 minutČas vaření: 20 minutRecipe category: předkrm / smažen