Suroviny
- kuřecí prsa (s kůží) 4 ks
Nádivka
- strouhanka 1/4 hrnku
- krémový sýr 75 g
- hladkolistá petržel (nasekaná) 1 lžička
- sušené rozinky (nahrubo nasekané) 35 g
- máslo 1 lžíce
- olej 1 lžíce
Omáčka
- máslo 1 lžíce
- cibule (najemno nasekaná) 1 ks
- hrubozrnná hořčice 2 lžíce
- bílé víno 1 hrnek
- drůbeží vývar 2 hrnky
- smetana 1 hrnek
- bobkový list 3 ks
- hladkolistá petržel (jemně nasekaná) 10 g
- mořská sůl
- pepř
Postup přípravy
- Nádivka: Všechny ingredience dobře promíchejte a ochuťte. Do nejsilnějšího místa každého prsíčka vsuňte nůž a v otevřeném místě vytvořte nožem velkou kapsu. Nádivku do ní natlačte a zavřete třeba párátkem.
- Rozehřejte pánev na smažení, přidejte máslo, olej a nechte je rozpustit. Přidejte kuřecí prsa kůží dolů a nechte je zhnědnout. Potom je otočte a nechte je opéct i z druhé strany. Přikryjte pánev pokličkou a vařte asi 4–5 minut. Vyndejte prsíčka z pánve, dejte stranou a pánev umyjte.
- Omáčka: Na pánev dejte máslo, přidejte cibuli a vařte, dokud nebude průsvitná. Přidejte hořčici, víno a vývar. Do pánve vraťte kuře, uveďte do mírného varu a přikryjte. Vařte asi 10–12 minut, dokud nebudou prsíčka uvařená. Pokličku sundejte, vmíchejte smetanu a bobkové listy, na velmi mírném ohni vařte dalších 5 minut, potom vmíchejte petrželku a dobře dochuťte.
- Podávání: Rozdělte prsíčka na talíře a podávejte třeba se šťouchanými bramborami.